|

Güzel günler yakın

Trabzonspor’un efsane futbolcularından Ünal Karaman, bordo-mavili takımın teknik direktörlüğüne getirildi. Karaman imza töreninde yaptığı açıklamada, “Güç birliği oluşturacağız ve camiamızı hak ettiği yere getirmeye çalışacağız. İnandığım değerleri yaşatmak için buradayım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:21 - 31/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ünal Karaman ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi.
Ünal Karaman ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi.

Trabzonspor, teknik direktörlük için önceki gün anlaşmaya vardığı efsane futbolcularından Ünal Karaman ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. 1 yıllık sözleşme imzalanan Karaman’a imza töreninde kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, genel sekreter Ömer Sağıroğlu, basın sözcüsü Zeyyat Kafkas eşlik etti. Bordo-mavililerin yeni teknik direktörü Karaman, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, camianın bir parçası olarak kendisine bu görevi tebliğ ettikleri için tüm yönetime teşekkür etti. Trabzonspor’un yeniden hak ettiği yerlere getirmek istediklerini belirten 51 yaşındaki teknik adam, “Ben buraya geldiğim hiçbir dönemde resmi olmadım. Şehirde en yaşlı dedesi, beşikteki bebesi dahil olmak üzere hep kendimden bir parça gördüm. Futbol oynadığım ve daha sonra teknik heyette görev yaptığım süre içerisinde bu şehrin sevinci ile mutlu oldum, hüznü ile kederlendim, ağlamam gerektiğinde ağladım, bunda mahsur görmedim. Kendimi yaşadım. Şehrin kendi değerlerinde değerlerimi örtüştürdüm. Başarıyı da acıyı da hep beraber yaşayacağız. Bu çatının, bu şehre değer katan camianın parçasıyız. Eksik olan bir yeri bu camiada tamamlamaya geldik. Taraftarıyla bu camia güzel. İnşallah güç birliği oluşturacağız ve camiamızı hak ettiği yere getirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İNANDIĞIM DEĞERLERİ YAŞATMAK İÇİN BURADAYIM

Ünal Karaman, “Trabzonspor’da futbol oynadığınız dönemde 1995-96 sezonundaki takımın ruhunu, kimliğini sahaya yansıtmaya çalışacak mısınız” şeklindeki bir soru üzerine, “Özde onu kaybedersek Trabzonspor kimliğini de kaybetmişiz demektir. Hangi sonucu alırsak alalım o ışığı görmemiz gerekiyor. O ışığı vermemiş oyun anlayışını kabul etmemiz söz konusu değil. Saha içinde gücü ölçüsünde namuslu şekilde mücadele eden bir takım olarak görüleceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” değerlendirmesini yaptı. Daha önce zor şartlardaki kulüplerde görev almasına ilişkin değerlendirmede bulunan Karaman, şunları kaydetti: “Korku benden uzakta. İnandığım değerleri yaşatmak için buradayım. Hayatımın hiçbir döneminde hesap kitap olmadı. Neysem o oldum. Dümdüz yaşadım. Ateşe atlamaktan hiçbir zaman kaçmadım. Çalıştığım kulüpler zordu, zorluklar yaşayan kulüplerdi. Belki camiamızda kendini sorgulayabilirdi. Biz böyle bir evladımızı böyle ateşin içine nasıl attık diye. Gün bugüneymiş. Buradaki yangını ateş gibi görmüyorum. Söndürülebilecek bir yangın. Büyük camialar bu tarz sorunları aşabilirler. Ne kadar güçlü Trabzonspor olursa sizlerle biz birlikte o derece büyürüz. Korku bizden uzakta olsun. Gün güzel şeyleri düşünme günü olsun.”


Trabzon’un başında 1 maça çıkmıştı

Trabzonspor’da 1990-1991 sezonunda Malatyaspor’dan transfer olan Ünal Karaman, 1999-2000 sezonuna kadar bordo-mavili takımda futbol oynayıp, takım kaptanlığı yapmıştı. 2009 Temmuz ayında Trabzonspor Sportif Direktörlük görevine getirilen Karaman, Belçikalı teknik adam Hugo Broos’un görevden ayrılmasının ardından 1 maç takımın başında sahaya çıkmıştı. Bordo-mavililer, ligin 14. haftasında Ünal Karaman yönetiminde sahasında Eskişehirspor’u 2-1 mağlup etmiş ve o karşılaşmanın ardından teknik direktörlük görevine Şenol Güneş getirilmişti.

39. teknik direktör

Trabzonspor ile sözleşme imzalayan Ünal Karaman, bordo-mavili takımda görev yapacak 39. teknik adam oldu. Bordo-mavili kulübün 51 yıllık tarihinde bugüne kadar 10’u yabancı, 28’i Türk olmak üzere toplam 38 çalıştırıcı görev yaptı. Trabzonspor, lig tarihindeki 6 şampiyonluğuna da Trabzonlu teknik adamlarla ulaştı. Bordo-mavililer, 1975-76, 1976-77, 1979-80 ve 1983-84 sezonlarında Ahmet Suat Özyazıcı, 1978-79 ve 1980-81 sezonlarında ise Özkan Sümer ile lig şampiyonluğunu elde etti.

#Trabzonspor
#Ünal Karaman
6 yıl önce