|

Harun Tekin Fenerbahçe’de

Transfer sezonu bitmeden kalesini takviye etmek isteyen sarı-lacivertliler, Bursaspor’un kalecisi Harun Tekin’in transferini bitirdi. Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ali Ay, Fenerbahçe ile prensipte anlaştıklarını açıkladı. 29 yaşındaki kalecinin bugün sarı-lacivertlilere imza atması bekleniyor.

Haber Merkezi
04:00 - 30/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:35 - 30/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe, Bursaspor’un kalecisi Harun Tekin’i bitirdi.
Fenerbahçe, Bursaspor’un kalecisi Harun Tekin’i bitirdi.

Sezon başından bu yana Volkan Demirel ile Kameni’nin performansının eleştiri oklarının hedefi haline gelmesi üzerine kaleci arayışlarına hız veren Fenerbahçe, Bursaspor’un kalecisi Harun Tekin’i bitirdi. Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ali Ay, kalecileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Harun Tekin’in transferi konusunda Fenerbahçe kulübüyle prensip anlaşmasına vardıklarını söyledi. Ay, sarı-lacivertlilerin, 29 yaşındaki kaleciyi transfer etmek için kendilerine teklifte bulunduğunu belirterek, “Yaptığımız görüşmeler neticesinde Bursaspor’un menfaatleri doğrultusunda bir karar verdik. Harun Tekin’in transferi için Fenerbahçe ile prensipte anlaştık” dedi. 29 yaşındaki file bekçisinin bugün kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayacak sözleşmeye imza atmasının beklendiği öğrenildi.

CEZA SAHASI DIŞINDAN GOL YEMEDİ

Futbola Menemen Belediye altyapısında başlayan Harun Tekin, ardından Güngören Belediye’nin yolunu tuttu. 2010’da Bursaspor’a transfer olan 29 yaşındaki file bekçisi 8 sezondur yeşil-beyazlı takımda yer alıyor. Son 4 sezondur ise A takımın kalesini koruyan Harun Tekin, gösterdiği performansın ardından milli takıma kadar yükselerek dikkatleri üzerine çekti. Geçen sezon 32 resmi maçta forma giyen milli kaleci, kalesinde 47 gol görürken 7 karşılaşmada ise rakip forvetlere izin vermedi. Harun Tekin, bu sezon ise Bursaspor’un yaptığı 3 karşılaşmada da takımının kalesini korudu. Bu sezon topu 3 kez ağlarında bulan 29 yaşındaki kaleci, ceza sahası dışından gol yemezken, yüzde 57’lik bir kurtarış yüzdesi tutturdu.


Çok goller attım

F.Bahçe’nin yeni golcüsü Frey, savaşçı bir karaktere sahip olduğunu belirtirken Slimani ve Soldado’ya büyük saygı duyduğunu ancak rekabetten asla kaçmayacağını söyledi. Savunma oyuncusu Reyes ise “Bu sezon şampiyonluk yaşamak istiyorum” dedi.

Fenerbahçe, yeni transferleri Diego Reyes ve Michael Frey’e dün basın önünde imza attırdı. Sarı-lacivertli takımın yeni forvet oyuncusu Frey savaşçı bir karaktere sahip olduğunu belirterek, santrfor bölgesindeki rekabetten kaçınmayacağını söyledi. Frey imza törenindeki konuşmasında, “Burada olmaktan çok mutluyum. Slimani ve Soldado’ya büyük saygı duyuyorum. Çok yetenekli, kariyerlerine saygı duyduğum isimler. Onlardan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. Geçen sene çok gol attım. Çok koşan, savaşan, takım için mücadele eden bir santrforum. Çok yönlü bir oyuncuyum. Çift ve tek santrfor oynadığım zaman oldu. Santrfor arkasında da görev yaptım. Hangi rolde oynayacağımın kararını antrenör verecek” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe taraftarının karşısına çıkmak için sabırsızlandığını sözlerine ekleyen 24 yaşındaki oyuncu, “Burada çok ateşli bir atmosfer var. Fenerbahçe taraftarı inanılmaz. Onlara karşı oynamak için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe çok güzel ve büyük bir kulüp. Avrupa’da da biliniyor. Buraya gelmemdeki en büyük sebep mücadeleyi seviyor olmam”diye konuştu.

COCU BENİ PSV’YE İSTEMİŞTİ

Fenerbahçe’de olduğu için mutluluk duyduğunu söyleyen Diego Reyes ise sarı-lacivertli kulübün teknik direktör Phillip Cocu’nun kendisini daha önce de transfer etmek istediğini söyleyerek, “Burada olmaktan çok mutluluk ve gurur duyuyorum. Cocu, beni Dünya Kupası öncesinde PSV’ye istemişti, kısmet Fenerbahçe’ye oldu. Benim için en doğru yerin Fenerbahçe olduğunu biliyordum” ifadelerini kullandı. Sarı-lacivertli kulübün yanı sıra çok sayıda teklif aldığını da vurgulayan Meksikalı oyuncu, “Avrupa’dan, Meksika’dan çok teklif geldi ama ben Fenerbahçe’yi tercih ettim. Çünkü burası oynamak istediğim tek kulüp” dedi. Fizik olarak kendini hazır hissettiğini ifade eden deneyimli savunma oyuncusu, “Bu takımla bu sezon şampiyonluk yaşamak istiyorum” şeklinde konuştu.

  • Cocu ile çok iyi çalışıyoruz
  • F.Bahçe Sportif Direktörü Damien Comolli yeni transferlerin sinyalini verdi. Frey ve Reyes için düzenlenen imza töreninde konuşan Comolli, “Hiçbir transferimiz son dakika transferi değil. Diego istediğimiz 2 veya 3 numaralı stoperdi. Kulüpler arasında bir rekabet söz konusuydu, o yüzden transferi haftalar aldı. Halen 2 ya da 3 farklı pozisyona oyuncu bakmaktayız” diye konuştu. Teknik direktör Phillip Cocu ile ilgili iddialara yanıt veren Comolli, “Cocu ile beraber çok iyi çalışıyoruz” dedi.

Cocu: İstifa etmeyeceğim

FBTV’ye konuşan F.Bahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, “Büyük takımlar için sonuçlar iyi olmadığı takdirde dedikodular olacaktır, bu futbolun bir parçası. Fakat şunu ifade etmek istiyorum ki istifa etmeyeceğim” dedi. Hem kulübün hem de takımın içinde değişiklikler yapmanın kolay bir durum olmadığını savunan Hollandalı çalıştırıcı, şunları kaydetti: “Bir tercih yaptım ve buraya gelmeyi, yeni bir yolculuğa çıkmayı seçtim. Kolay pes eden karakterde biri değilim. Şimdi ayağa kalkmalı ve daha fazla çalışıp, daha fazla enerji sarf edip, sonunda başarıya ulaşmalıyız. Değişiklikler her zaman belli bir süre alır. Takım tamamlandığında dedikodular da azalacaktır. Burada çalıştığım için gurur duyuyorum.”

#Fenerbahçe
#Harun Tekin
6 yıl önce