|

Rusya penaltılarla İspanya'yı kupa dışında bıraktı

Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya, turnuvanın favorilerinden İspanya'yı penaltı atışları sonucunda mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

Yeni Şafak
19:40 - 1/07/2018 Pazar
Güncelleme: 19:55 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Rusya kalecisi Akinfeev, İspanya'nın 2 penaltısını kurtardı.
Rusya kalecisi Akinfeev, İspanya'nın 2 penaltısını kurtardı.

Dünya Kupası'nda bir büyük sürpriz daha yaşandı. Ev sahibi Rusya, İspanya'yı penaltı atışları sonunda 4-3'le eleyerek adını çeyrek finale yazdırdı.

  • Normal süresi 1-1'lik eşitlikle biten maç penaltılara giderken seri penaltı atışlarına Akinfeev damga vurdu. 2 kurtartış yapan Rus kaleci, takımının tur atlamasında büyük rol oynadı.

Maça çok hızlı başlayan İspanya, aradığı golü de henüz 12. dakiakda buldu. Serigo Ramos'un vuruşunda savunmada Ignashevich'e de çarpan top ağlarla buluşunda Boğalar 1-0 öne geçti. Dakikalar 41'i gösterirken Pique, ceza sahasında topa eliyle dokununuca, VAR'ın da onayıyla Rusya penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Dzyuba da skora dengeyi getirdi.

İspanya, ikinci yarıda tamamen savunmaya çekilen Rusya'ya karşı aradığı golü bulamayınca maç uzatmalara gitti. İki uzatma devresinden de gol sesi çıkmazken seri penaltı atışlarına geçildi.

#​İspanya
#Rusya
#Dünya Kupası
6 yıl önce