|

İsyan ve üzüntü

Osmanlıspor karşısında Rusescu'nun iki golüne engel olamayan bordo-mavili takıma Sefa Yılmaz'ın golü yetmedi. Kaptan Onur maç boyu yaptığı kurtarışlarıyla takımını farktan korudu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2016 Pazar
Güncelleme: 04:04 - 28/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de Trabzonspor, protestolar arasında oynanan karşılaşmada Osmanlıspor'a 2-1 mağlup oldu. Onur'un kurtarışlarıyla yıldızlaştığı maçta bordo-mavili takım, ikinci yarının başında hareketliydi, ancak çabuk oyundan düşünce sahadan mağlup ayrıldı. 21. dakikada Sefa'nın pasında Fatih Atik'in şutu az farkla auta gitti. 24. dakikada Mehmet Güven'in şutunda, kaleci Onur topu güçlükle kornere çeldi. 35. dakikada Umar'ın, 39. dakikada Rusescu'nun şutlarını kaleci Onur uzaklaştırdı. 40. dakikada Osmanlıspor'un golü geldi. Delarge topu sağdan ceza alanına gönderdi. Mustafa Yumlu ile kaleci Onur'un müdahale edemediği topu arka direğe yakın noktada Rusescu filelerle buluşturdu: 0-1. İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor, 47. dakikada aradığı gole ulaştı. Oyuna yeni giren Yusuf Erdoğan'ın ortasını ayak koyan Sefa, maça denge getirdi: 1-1. Ancak sevinç kısa sürdü. 4 dakika sonra Delarge'nin pasında çaprazda topla buluşan Rusescu, köşeden topu ağlarla buluşturdu: 1-2. 70. dakikada ceza alanında Musa yerde kaldı, hakem Özgür Yankaya 'devam' dedi. 73. dakikada Marin'in ortasında Sefa'nın kafasını Pinto çizgiden çıkardı. Maç bu skorla bitince bordo-mavililer, üst üste ikinci mağlubiyetini aldı.



30 saniyelik protesto






Türk Telekom Arena'da 2-1 kaybettikleri ve 7 kişi kaldıkları Galatasaray maçından sonra hakem Deniz Ateş Bitnel ve MHK'ye sert eleştirilerde bulunan Trabzonspor camiası, protestolarına Osmanlıspor karşılaşmasında da devam etti. Trabzonsporlu futbolcular, Avni Aker Stadı'ndaki maçın başlama düdüğünden sonra 30 saniye hareket etmeyerek tarihi bir eyleme imza attı. Bu sürede Osmanlısporlu oyuncular kendi aralarında pas yaparak eyleme destek verdi, Trabzonsporlu oyuncular ise oldukları yerde kımıldamadan durdu. Tribünlerdeki taraftarlarda alkışlayarak protestoya eşlik etti. 30 saniyelik protestonun ardından Trabzonsporlular maça başladı. Bu arada taraftarlar, protestonun ardından Salih Dursun'a tezahüratlarla büyük destek verdi.



Ellerini vicdanlarına koysunlar






Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Osmanlıspor maçı sonrası sitem etti. Maç başında Trabzonsporlu oyuncuların yaptığı protesto için genç çalıştırıcı, "Oyuncular bir eylem yaptı, takım da hassas davrandı. Saha içinde top çevirme oldu. bu bir tepkiydi" dedi. Takımdaki eksiklikleri dikkat çeken Mandıralı, "Bu takımı biz kurmadık. İnsanlar bizi sorgularken biraz ellerini vicdanlarına koysun. 10 tane 11'de oynayabilecek futbolcusu yok" dedi.



Hakemlere tepki


Trabzonspor-Osmanlıspor arasındaki maçı yöneten Özgür Yankaya ve yardımcıları karşılaşma öncesi ısırmak için sahaya çıktığında bordo-mavili taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Tribünler uzun süre “Futbolun katili Türk hakemleri” tezahüratı yaptı. Trabzonspor yönetiminin Osmanlıspor maçına özel olarak bilet fiyatlarını 3 liraya kadar indirmesinin ardından taraftarlar tribünleri doldurdu. Yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar karşılaşmayı takip ederken, yönetim de stada giren her taraftara kulüp flaması hediye etti.



Usta'dan sağduyu çağrısı Haklı ol ve hep haklı kal


Trabzonspor Başkanı, Osmanlıspor maçı öncesi taraftarlara seslenerek, “Trabzonspor taraftarlarının en ufak bir taşkınlık yapmayacağını bütün dünyaya göstermenizi istiyorum” dedi ve maçta en ufak bir olay yaşanmadı



Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Osmanlıspor maçı öncesi taraftarlara seslendi. "Bizi burada buluşturan gecenin özel bir anlamı var" diyen başkan Usta, "Trabzonsporlulara çok önemli bir görev düşüyor. Tüm Türkiye tüm ve dünyaya bu büyük kulübün taraftarları olarak sporun centilmenlik olduğunu, dostluk olduğunu, gençlere örnek olduğunu göstermemiz şart. Bütün dünya bizi seyredecek. Dikkat edelim. 2011'den beri çeşitli sıkıntılar yaşamış olabiliriz. Trabzonspor taraftarlarının en ufak bir taşkınlık yapmayacağını tüm dünyaya göstermenizi rica ediyorum” sözlerinin ardınan maçta ise en ufak bir olay yaşanmadı. Usta, sosyal medya hesabından da taraftarları uyararak, kulübün büyüklüğüne gölge düşürecek taşkınlık ve kötü tezahüratlardan kaçınmalarını istedi şu açıklamayı yaptı: “Trabzon ve Trabzonspor hiç bir girişimin malzemesi olmaz, olmamalıdır. Hele ki kendi eliyle yapacağı hatalarla. 'Haklı ol ve hep haklı kal”.



Efsanelere plaket






Trabzonspor yönetiminin Osmanlıspor maçında başlattığı bir uygulamayla bordo-mavili takımda forma giymiş oyunculara plaket töreni yapıldı. Avni Aker'e veda sezonu kapsamında bordo-mavili kulübün tarihine adını yazdıran Turgay Semercioğlu, İskender Gönen, Kenan Aksu, Mehmet Cemil Altın, Ali Kemal Özcan, Turan Yurdakul, Güngör Şahinkaya'ya plaketleri başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi. Vefat eden Kadir Özcan ve Cemil Usta'nın plaketleri ise aile üyelerine takdim edildi.



#Osmanlıspor
#Trabzonspor
#Rusescu
#Özgür Yankaya
#Hami Mandıralı
8 yıl önce