|

Kartal'a 4 İtalyan

Bu sezon Süper Lig'de umduğunu bulamayan Beşiktaş yönetimi, gelecek sezonun planlarını şimdiden yapmaya başlarken, radikal kararlar da almaya hazırlanıyor.

Engin Albayrak
00:00 - 4/04/2008 Cuma
Güncelleme: 02:09 - 4/04/2008 Cuma
Yeni Şafak
Kartal'a 4 İtalyan
Kartal'a 4 İtalyan

Beşiktaş yönetimi gelecek sezonun planlarını şimdiden yaparken, savunmayı da baştan aşağı değiştirmeyi düşünüyor. Bu hedef doğrultusunda yönetimin dünyanın en iyi savunma oyuncularının bulunduğu İtalya'dan 4 futbolcu almak istediği öğrenildi. Siyah-beyazlı kulübün transfer görüşmelerini büyük bir gizlilik içinde sürdürdüğü ve almayı düşündügü isimleri son derece gizli tutulan futbolcuların menajerleriyle temasların sürdürüldüğü bildirildi. Siyah-beyazlılar, sezon başında da Juventuslu stoperler Legrottaglie ve Boumsong ile görüşmüş ancak pahalı oldukları gerekçesiyle vazgeçilmişti. Beşiktaş, daha ucuz oldukları için önce Diatta'yı devre arasında ise bu oyuncunun yerine Gordon'u almıştı.


EDMİLSON İDDİASI

Yönetim, önümüzdeki sezon kadrosuna bir yıldız katmakta kararlı. Siyah-beyazlıların sezon başında da ilgilendiği Barcelona'nın ünlü savunmacısı Edmilson'u yeniden gündemine aldığı öğrenildi. Başkan Yıldırım Demirören, konuyla ilgili Dış İlişkiler Sorumlusu Mario Berk ile görüştü. Demirören'in, Berk'e “Edmilson, Barcelona'da mutlu değil. Transferini en kısa zamanda bitirin” dediği iddia edildi. Yönetim sezon bitmeden iç transfer pazarlığı yapmama kararı alırken, futbolculara, “Sezon sonundaki performansına göre tüm oyuncuları tek tek değerlendireceğiz” dediği öğrenildi. Yönetim, kendisine gelen teklifler için kulübün görüşünü soran Gökhan Zan'a da “Sezon sonu görüşelim” dediği öğrenildi.



Gordon uzağı göremiyor

Beşiktaş'ın devre arasında transfer ettiği Gordon Schildenfeld'in uzağı göremediği öğrenildi. Hırvatistan'ın Dinamo Zagrep takımından 2 milyon euro ödenerek alınan genç futbolcu ile uzağı görememesi nedeniyle sezon sonunda yolların ayrılacağı öğrenildi. D. Zagrep'e konuyu ileten Beşiktaş'a Hırvat kulübünün, “Gordon'un yerine başka bir futbolcu verelim” teklifini sunduğu iddia edildi. Öte yandan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in sırtındaki rahatsızlığının nüksettiği öğrenildi. Ameliyat olması gereken Demirören'in, Beşiktaş'ın durumu ve işleri nedeniyle sürekli bunu ertelediği bildirildi.




16 yıl önce