|

Kartal'da transfer harekatı

Siyah-beyazlılar Afrika Kupası'nda Nijerya forması giyen Elderson ve Obiora'yı yakın takibe aldı. İzle-me Komitesi oyuncular hakkında rapor hazırlıyor

Süleyman Hatısaru
00:00 - 16/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:49 - 15/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Kartal'da transfer harekatı
Kartal'da transfer harekatı

Beşiktaş, gelecek sezon daha güçlü bir kadro kurmak için kolları sıvadı. İzleme Komitesi'nin Afrika Kupası'nda izledikleri ve beğenilen oyuncuları adını yönetime teslim etti. Başkan Fikret Orman ile birlikte yapılan toplantıda belirlenen isimlerin takibinin sürmesine karar verildi. Sezon sonunda görüşmelere başlanacak oyuncuların ilk sırasında savunmada görev yapan Nijeryalı iki genç futbolcu bulunuyor. Bunlar Uwa Echiejile Elderson ile Nwankwo Emeka Obiora. Teknik direktör Samet Aybaba'nın da bu iki oyuncunun daha detaylı bir şekilde izlenmesini istediği ve daha detaylı bilgiler istediği öğrenildi. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile aynı grupta yer alan Portekiz ekibi Braga'da forma giyen Elderson savunmanın sol kanadında görev yapıyor.

ELDERSON BRAGA'DA PARLADI

2007-09 sezonlarında Fransa'nın Rennes takımında forma giyen 1988 doğumlu futbol-

cu, 20 maçta görev yaptı. 2010-11 sezonunda transfer olduğu Braga'nın değişmez elemanla-rından olan sol kanat oyuncusu, 3 sezonda 86 maç oynadı ve 7 gol attı. Stoper olarak görev yapan Obiora ise İnter formasıyla tanındı. 2010-11 sezonunda 5 maçta forma giyen Nijeryalı stoper, daha sonradan gittiği Parma'da 1 kez oynadı. 2011-12 sezonunda ikinci lig ekibi Gubbio'da 18 maça çıkan 1991 doğumlu stoper, 2012-13 sezonunda ise bir başka ikinci lig ekibi Padova'da oynadı. 13 maçta 2 de gol atmayı başaran Obiora, ara transfer döneminde CFR Cluj takımına geldi. 1.86 boyundaki Nijeryalı stoper, Rumen ekibiyle 3 maçta görev yaptı.

Fernandes takımı yalnız bırakmadı

Siyah-beyazlıların Portekizli yıldızı Manuel Fernandes, arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Sakatlığından dolayı takımla birlikte idmanlara çıkamayan yıldız futbolcu, buna rağmen arkadaşlarıyla birlikte kampa girdi. Fernandes'in Kasımpaşaspor karşısında forma giymesi beklenmiyor.

Aybaba'dan oyunculara uyarı

Teknik direktör Samet Aybaba, bugün ligde oynayacakları Kasımpaşaspor karşısında çok dikkatli olunması konusunda oyuncularını uyardı. Bu maçta puan kaybına tahammüllerinin olmadığını belirten tecrübeli teknik direktör, 'Üst sıralarla farkı kapatmak için kazanmak zorundayız. Rakibimiz tehlikeli bir ekip. Hafife almaya gelmez. Herkes dikkatle olmalı. Rakibe boş alan bırakmamalıyız. Kalu Uche'ye de özel dikkat etmeliyiz. Çünkü çok tehlikeli bir forvet' şeklinde uyarılarda bulundu.

11 yıl önce