|

Kartal'ın zafer gecesi

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında deplasmanda 1-1 berabare kaldığı Sırbistan’ın Partizan takımını sahasındaki rövanşta farklı geçen Beşiktaş gruplara kalmanın mutluluğunu yaşadı. Siyah-beyazlıların gollerini Pepe (2) ve Oğuzhan attı. Beşiktaş’ın rakipleri bugün TSİ 14.00’te Monaco’da yapılacak kura çekimiyle belli olacak.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 04:14 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş gruplara kalmanın mutluluğunu yaşadı.
Beşiktaş gruplara kalmanın mutluluğunu yaşadı.

Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden ekiplerimizden Beşiktaş. play-off turunda 1-1’in rövanşında evinde konuk ettiği Partizan’ı 3-0 yenerek adını gruplara yazdırdı. Beşiktaş, Avrupa futbolunun kulüpler bazında 2 numaralı organizasyonunda 8. kez grup aşamasında yer alacak. Siyah-beyazlılar, bu kupada daha önce 5 kez ön elemeleri geçerek, 2 kez de direkt olarak grup aşamasında mücadele etti. Rakibi karşısında üstün bir futbol sergileyen Beşiktaş, Pepe (2) ve Oğıuzhan’ın golleriyle sonuca gitti. 33. dakikada Oğuzhan’ın pasında Quaresma’nın şutu kaleci Stojkovic’te kaldı. 37. dakikada Quaresma, Partizan yarı alanının ortasından kullandığı serbest vuruşta, topu penaltı noktası üzerine gönderdi. İyi yükselen Pepe, kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 45’te Oğuzhan, Larin ile yaptığı duvar pası ile ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Oğuzhan, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 2-0. 57’de Zakaric’in yerden pasında topla buluşan Pantic’in şutu yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü. 59’da Larin’in pasında Gökhan Gönül’ün sağ çaprazdan şutu az farkla üstten dışarı çıktı. 69. dakikada sağdan kazanılan serbest vuruşta Quaresma’nın ceza sahasına ortasına iyi yükselen Pepe, maçın skorunu belirledi: 3-0.

AVRUPA LİGİ’NDE KURA GÜNÜ

q UEFA Avrupa Ligi gruplarında yer almaya hak kazanan Beşiktaş ile F.Bahçe ve Akhisar’ın rakipleri bugün belli olacak. Monaco’da saat 14.00’te çekilecek kuraya siyah-beyazlılar, seribaşı olarak katılacak. F.Bahçe 2. torbada, Akhisar ise 4. torbada yer alacak. Grup maçları 20 Eylül’de başlayıp 13 Aralık’ta sona erecek. Avrupa Ligi’nin finali, 29 Mayıs’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

Böyle oynarsak hiçbir takım bizi yenemez

q Beşiktaş’ın Partizan’ı 3-0 yendiği maçta 2 gole imza atan Pepe, “En iyi maçlarımızdan biriydi” dedi. Maçın yıldızlarından biri olan Portekizli futbolcu, “Bugüne kadar oynadığımız en iyi maçlardan biriydi. Kazanma ruhunu ortaya koyma ve adanmışlık adına güzel ve örnek bir maç oldu. Evimizde ligde bu şekilde oynarsak hiçbir takım bizi burada yenemez. İyi çalışmaya, kendimi vermeye çalışıyorum. Defans oyuncusu olarak görevim takımın gol yememesini sağlamak. Gol attığım zaman da benim için çok anlamlı oluyor. Hedefim kesinlikle şampiyon olmak ve bu yolda takıma katkıda bulunmak. Tabii ki gol atmak isterim ama ana hedefim gol atmak değil. Ligde şampiyon olmak ve Avrupa Ligi’nde gittiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz” diye konuştu.

Oğuzhan’dan imalı sevinç

Beşiktaş taraftarlarının Antalya maçında ıslıkladığı Oğuzhan’a dünkü maç öncesi tüm tribünler alkışlarla destek verdi. Sakatlanan Necip’in yerine oyuna giren Oğuzhan attığı golden sonra tribünlere dönerek kulağını tıkadı.


Bazı mevkilerde zamana ihtiyaç var

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçta istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını söylerken, kadroyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. İlk maçta aldıkları avantajlı skoru değerlendirdiklerini belirten Güneş, “Rakibin yetenekli oyuncularını kontrol ettik. Gol yemedik, goller attık. Bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Taraftara da teşekkür ederim, iyi destek oldular” dedi. Güneş “Forvet transferi yapacak mısınız?” sorusuna “Zaten 6 forvetimiz var. Onlardan daha iyisini almak için paraya dönüştürmek lazım. Negredo da formda ama Larin ile maça başladık. Vagner iyi bir oyuncu ama sıra gelmiyor. Mustafa’yı kenarda tutmak zorunda kaldık. Umut’u aldık. Güven yetenekli bir oyuncu. Bazı mevkilerde zamana ihtiyacımız var. Özellikle forvetlerin sayısının fazla olması, gidip-geleceklerin belli olmaması, takım kadrosunun oturmasını engelliyor” yanıtını verdi.

Burak imzaya kaldı

Türkiye’de transfer döneminin kapanmasına bir gün kala forvet arayışlarına devam eden Beşiktaş, Burak Yılmaz için girişimleri hızlandırdı. Trabzonspor yönetimi ile masaya oturan siyah-beyazlılar bonservis bedeli konusunda anlaşmaya çalışıyor. Beşiktaş transfer komitesi, Trabzonspor ile anlaşma sağlanması halinde Burak Yılmaz ile de masaya oturacak ve transferi gerçekleştirmeye çalışacak. Geçen sezon da Siyah-beyazlıların gündemine gelen Burak Yılmaz için başkan Fikret Orman’ın Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na teklifini sunduğu öğrenildi. Şenol Güneş’in de çok istediği, hatta Negredo’yu bile gözden çıkardığı yıldız oyuncu için Fikret Orman ilk etapta Mustafa Pektemek ve 1 milyon Euro teklif etti. Ancak bunu Ağaoğlu’nun kabul etmediği, takas düşünmediklerini bildirdiği belirtildi. Bunun üzerine Fikret Orman’ın tek seferde ödenmek kaydıyla 2.5 milyon Euro bonservis vermeyi kabul ettiği gelen bilgiler arasında. Pazarlıkta Atiba ve Tolgay gibi isimlerin de takas formülü olarak masada olduğu, ancak Atiba’nın yaşı ve sakatlığı dolayısıyla kabul görmediği öğrenildi.

PEKTEMEK GİTMEK İSTEMEDİ

Mustafa Pektemek için Alanyaspor, Beşiktaş’la görüşüp anlaşma sağladı. Mustafa’ya da de yıllık 1.2 milyon Euro veren Alanyaspor, golcü oyuncudan “İstanbul dışına çıkmayı düşünmüyorum” cevabını alınca transferi askıya aldı. Mustafa, Beşiktaş tarafından Trabzonspor’a takas olarak da önerildi. Ancak Mustafa yine kabul etmedi.

#Beşiktaş
#Partizan
#UEFA
6 yıl önce