|

La Liga rekor transferlerle yeni sezona hazır

Avrupa'da transfere en çok para harcayan ilk üç kulüp olan Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid'in transfer giderleri toplamda 800 milyon euroyu geçti.

12:15 - 15/08/2019 Perşembe
Güncelleme: 12:31 - 15/08/2019 Perşembe
AA
Hazard, 100 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Chelsea'den Real Madrid'e transfer oldu.
Hazard, 100 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Chelsea'den Real Madrid'e transfer oldu.

Avrupa liglerinde 2019-2020 sezonu öncesinde transfere en fazla parayı harcayan İspanyol kulüpleri yeni sezon hazırlıklarını tamamladı.

Transfermarkt.com sitesinin yayımladığı Avrupa'da transfere en çok parayı harcayan kulüpler listesinde, toplamda 800 milyon eurodan fazla transfer gideri olan Real Madrid (303 milyon euro), Barcelona (255 milyon euro) ve Atletico Madrid (243,5 milyon euro) ilk üç sırada yer aldı.

  • Transfer pazarında Avrupa'daki rakiplerinin çok önünde olan bu üç İspanyol kulübünü, İtalya'dan Juventus (188,5 milyon euro), İngiltere'den de Manchester City (167 milyon euro), Manchester United (159 milyon euro) ve Arsenal (152,4 milyon euro) kulüpleri izledi.

La Liga kulüpleri ayrıca tarihinde ilk defa transfere 1 milyar eurodan fazla para harcayarak, bir rekora imza attı. İspanya'da yaz transfer dönemi 1 Eylül'de sona erecek.

Atletico Madrid'in performansı dikkati çekti

Bu arada İspanya'daki üç büyük kulüp arasından Atletico Madrid gerek transferdeki atılımları gerekse sezon öncesi hazırlık maçlarındaki performansıyla öne çıkan takım oldu. Defanstaki önemli futbolcuları Lucas Hernandez, Filipe Luis ve Diego Godin'in başka kulüplere gitmesinin ardından forvetteki yıldız futbolcusu Antoine Griezmann'ı da 120 milyon euro karşılığında Barcelona'ya kaptıran Atletico Madrid, buna rağmen La Liga tarihindeki en pahalı transferi gerçekleştirdi.


Portekiz'in Benfica kulübünden 126 milyon euro karşılığında 19 yaşındaki forvet Joao Felix'i transfer eden Atletico Madrid, ayrıca defansına 4 takviye (Kieran Tripper, Felipe Augusto de Almeida Monteiro, Renan Lodi, Mario Hermoso) yaptı. Arjantinli teknik direktör Diego Simeone ile 9. sezonuna giren ve öncelikli hedefi ilk defa müzesine götürmek istediği Şampiyonlar Ligi olan Atletico Madrid, yaptığı 6 hazırlık maçının hepsini kazandı.

Atletico, önemli rakibi Real Madrid'i 7-3, İtalya'nın Juventus takımını da 2-1 yenme başarısını gösterdi. Teknik direktör Zinedine Zidane ile eski günlerine dönmeyi hedefleyen ve kadrosunu Eden Hazard, Luka Jovic, Eder Militao, Ferland Mendy, Rodrygo Goes gibi isimlerle güçlendiren Real Madrid ise taraftarında ve basında soru işaretleri bırakan bir hazırlık dönemi geçirdi. Real Madrid, oynadığı 7 hazırlık maçında sadece Fenerbahçe ve Salzburg'a karşı galip gelirken, diğer maçlarında 4 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.


Real Madrid'den ayrılması gündemde olan Gareth Bale ise takımda çözüm bekleyen sorunların başında gösterildi. La Liga'da son iki sezonun şampiyonu Barcelona ise 5 hazırlık maçını da kazansa da oynadığı futbolla henüz lige tam hazır olmadığı yorumları yapıldı.

  • La Liga'da Türk futbolunu Okay Yokuşlu ve Enes Ünal temsil edecek
  • Öte yandan La Liga'da 2019-2020 sezonunda Türk futbolu Celta de Vigo'da Okay Yokuşlu, Real Valladolid'de de Enes Ünal ile temsil edilecek. Her iki Türk futbolcu da takımlarının ilk 11'lerinde forma giyerken, La Liga'da Enes 3'üncü, Okay ise 2. sezonunu geçirecek.
Nihai karara kadar La Liga'da pazartesi günü maç yok

La Liga kurumu ile İspanyol Futbol Federasyonu (RFEF) arasındaki tartışmalardan dolayı mahkeme kararıyla 1. ve 2. ligde maçlar sadece cuma, cumartesi ve pazar günleri oynanırken, geçici tedbir kararıyla pazartesi maçları iptal edilmişti. Mahkeme, La Liga ile RFEF arasında bir anlaşma olmasını beklerken, nihai karar açıklanana kadar pazartesi günü maç oynanmayacağı bildirildi.

La Liga'da 2019-2020 sezonu yarın akşam Athletic Bilbao-Barcelona maçı ile başlıyor. Diğer yandan La Liga kurumunun verilerine göre, İspanya'da profesyonel futbol endüstrisinin, ülkedeki her 100 çalışandan 1'ine denk gelecek şekilde toplamda 185 binden fazla kişiye istihdam sağladığı görüldü.

Avrupa'da futbol sektörünün önde gelen ülkelerinden olan İspanya'da futbolun elde ettiği gelir ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 1,37'sini oluşturuyor. Futbolun ülkeye bıraktığı toplam vergi 4 milyar 100 milyon euroyu bulurken, bu İspanya'nın dış politikaya ayırdığı yıllık bütçenin yaklaşık 2,5 kat fazlasına denk geliyor.




#Barcelona
#Futbol
#La Liga
#Real Madrid
5 yıl önce