|

Mahmut Ömer Charr: Reisi çok seviyorum

Kariyerinde ilk kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ve kendisini “Osmanlı torunu” olarak nitelendiren Charr, “Türkiye bütün İslam ülkelerine yardım ettiği için ben de burayı çok seviyorum. Ben daha önce de teşekkür etmek için Türkiye’yi ziyaret ettim. ‘Amcam Erdoğan’ı, Reisi çok seviyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 09:30 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Mahmut Ömer Manuel Charr
Mahmut Ömer Manuel Charr

Suriye asıllı dünya şampiyonu boksör Mahmut Ömer Manuel Charr, ziyaret için Türkiye’ye geldi. Rus boksör Alexander Ustinov’u yenerek ilk kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ve kendisini “Osmanlı torunu” olarak nitelendiren Charr hayranları tarafından karşılandı. Bu yıl 21 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmek için Türkiye’ye geldiğini dile getiren Charr, “Ben Türkiye ile gurur duyuyorum. Çok başarılı bir ülke. Çok büyük yüreği olan bir ülke. İslam ülkeleri içinde örnek bir ülke ve çok iyi. Türkiye bütün İslam ülkelerine yardım ettiği için ben de burayı çok seviyorum. Ben daha önce de teşekkür etmek için Türkiye’yi ziyaret ettim. Çünkü onlar mültecilere yardım ediyorlar. Amcam Erdoğan’ı, reisi çok seviyorum” diye konuştu. Suriyelilere yardım ettiği için Türkiye’ye minnettar olduğunu belirter Charr, “Türkiye’nin Suriyelilere yaptığı yardımlardan dolayı minnettarım. Ziyaretimin amacı Suriyelileri aldıkları ve onlara sahip çıktıkları için Türk halkına teşekkürdü” şeklinde görüş belirtti. Türkiye’de büyük bir maçta ringe çıkmak istediğini aktaran Charr, “Atatürk Olimpiyat Stadı’nda çok büyük bir maç yapmak istiyorum. O maçtan elde edeceğimiz geliri savaş mağdurlarına vereceğim” diye konuştu.

Mesut çok iyi bir futbolcu

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in maruz kaldığı ırkçı saldırılarla ilgili bir soruyu cevaplayan Charr, “Özil, çok büyük bir sporcu. Büyük başarılara imza attı. Türkiye onun ülkesi. Tabii ki Türkiye’nin arkasında duracak. Erdoğan onun lideridir. Onunla fotoğraf çektirmesinde bir sakınca görmüyorum” ifadelerini kullandı.

#Mahmut Ömer Manuel Charr
#Suriye
6 yıl önce