|

Mancini reddetti rota Di Matteo çare Drogba

Mancini ile İtalya'da görüşen Bülent Tulun, İtalyan hocayı düşünülen rakamda ikna edemedi. Bu gidişle yol Fildişi Sahilli yıldıza çıkıyor

Taha Güvendi
00:00 - 28/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:50 - 27/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Mancini reddetti rota Di Matteo çare Drogba
Mancini reddetti rota Di Matteo çare Drogba

Galatasaray büyük bir kulüptür. Fatih Terim ayrılırsa yerine hemen daha profesyonel bir teknik adam bulur… Başkan Ünal Aysal, Terim ayrılmadan önce bu sözleri sarfetmişti ancak teknik direktör konusundaki çalışmalar sıklaştıkça işin aslının öyle olmadığı açıkça görüldü. Başkan'ın danışmanı Bülent Tulun, hoca konusunda ilk aday olan, hatta Aysal aksini söylese de Terim görevdeyken kendisiyle temas kurulan Roberto Mancini ile dün İtalya'da bir araya gelirken, görüşmeden olumlu sonuçlar çıkmadı. İtalyan basınına da yansıyan, hatta ikilinin görüştüğü anın gizlice fotoğraflandığı haberde Mancini'nin sarı-kırmızılıları fahiş bir ücret isteyerek nazikçe geri çevirdiği iddia edildi.

4.5 MİLYON EURO FAZLA

La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde Tulun'un Mancini ile Ancona kenti yakınlarındaki Jesi kasabasında önceki gün öğleden sonra görüştüğünü gösteren bir fotoğrafa yer verdi. Fotoğraf pek net olmasa da görüşen iki kişinin Mancini ve Bülent Tulun olduğu açıkca görülüyor. Haberde temasların 36 saattir sürdüğünü ifade edilirken, Mancini'nin yüksek ücret talep ederek nazikçe teklifi reddetme yoluna gittiği belirtildi. Yardımcılarının alacağı ücret hariç yıllık 4.5 milyon Euro isteyen Mancini'nin fiyatı çok bulunurken zirveden olumlu sonuçlar çıkmadığı öğrenildi.

LİSTEDEKİLER OLMAZSA DROGBA

Hoca konusunda 2. hedef Chelsea ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Di Matteo. Hollandalı Dick Advocaat da alternatifler arasında olsa da yönetim, ilk olarak Di Matteo ile anlaşma zemini arayacak. Advocaat'ın 3. tercih olduğu, teknik direktör transferinin en geç Şampiyonlar Ligi'ndek Juventus maçına kadar bitirilmek istendiği kaydedildi. Düşünülen isimler olmazsa yönetimin bir formülü daha var. O da çözümü içeriden bulmak, yani Drogba'yı hem oyuncu hem de hoca kullanmak. Fatih Terim'in geçen sezondan kalan cezalı maçlarında takımı maçlara hazırlayan Drogba, teknik direktör-oyuncu formülüyle takımın başına getirilebilir.

11 yıl önce