|

Marsel kazandı

Türkiye-Belarus Davis Cup eşleşmesinin ilk maçında, Marsel İlhan'dan müthiş bir galibiyet geldi. Açılış gününün ikinci maçında ise Cem İlkel, rakibine mağlup oldu.

Yeni Şafak
20:32 - 17/07/2015 Cuma
Güncelleme: 17:34 - 17/07/2015 Cuma
IHA

İstanbul'daki Garanti Koza Arena'da gerçekleşen Türkiye - Belarus Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2.Grup 2. Tur mücadelesi, Marsel İlhan'ın harika galibiyetiyle başladı. Cem İlkel'in ikinci maçı kaybetmesiyle ise açılış günü 1-1'lik eşitlikle geçildi.



Serinin açılış maçında klasmanın 327. basamağındaki Egor Gerasimov ile kozlarını paylaşan Marsel, nefesleri kesen açılış setini 10/8'lik tie-break ile yitirdikten sonra sonlarda kırdırdığı servis neticesinde ikinci seti de 6-4 kaybetti.



Üçüncü setle birlikte Marsel, maça ağırlığını koymaya başladı. 5-0 öne fırladığı üçüncü seti 6-3'le hanesine yazdıran Marsel, dördüncü seti 6-2'lik skorla koparıp mücadeleyi final setine götürmesini bildi.



Karşılaşmanın beşinci setinde büyük heyecan vardı. Marsel, 4-1 geriye düşmesine rağmen pes etmedi. Üst üste üç oyun kazanan İlhan, skoru 4-4'te dengeledi. Akabinde ise her iki oyuncu da servislerinde etkili bir performans sergiledi.



Oyunlarda iki fark olana dek devam eden final setinde 15. oyuna dek denge bozulmadı. Bu oyunda ise Marsel'in hamlesi geldi. Gerasimov'un servisini kırarak avantajı ele geçiren İlhan, servis attığı son oyunda hata yapmadı ve 9-7 ile mücadeleyi son noktayı koydu.



Tam 3 saat 54 dakika süren buluşmadan 6-7, 4-6, 6-3, 6-2, 9-7'lik setlerle galip ayrılan Marsel, böylece Türkiye'yi seride 1-0 öne geçirdi.



Maç sonrası açıklamalarda bulunan Marsel İlhan, müsabakanın başlarında sıcak havanın kendisini zorladığını, ancak daha sonra sıcaklığın azalmasıyla birlikte daha iyi oynadığını belirtti.



Davis Cup'ta ilk kez setlerde 0-2'den gelip kazandığını söyleyen İlhan, "Roger Federer geldiğinde tribünler doluyor. Tenisi seviyoruz diyoruz, fakat nedense Davis Cup'ta bu ilgiyi göremiyoruz" sözleriyle tribünlerin boş kalmasından yakındı.



Garanti Koza Arena'da ilk günün ikinci maçında ise konuk Belarus'un galibiyeti vardı. Dünya sıralamasının 241 numarası Dzmitry Zhyrmont ile karşılaşan Cem İlkel, ilk iki seti yitirdikten sonra üçüncü setle birlikte toparlandı, ancak bir diğer önemli geri dönüşü daha gerçekleştiremedi.



İki buçuk saat sonunda Cem'i 6-3, 6-2, 2-6, 7-5'lik setlerle yenen Zhyrmont, ülkesi Belarus'un hanesine ilk galibiyeti yazdırdı. Böylece ilk gün, karşılıklı galibiyetlerle 1-1 tamamlandı.



Serinin ikinci gününde yarın saat 13.00'te çiftler maçı oynanacak.

#marsel ilhan
#tenis
#cem ilkel
9 yıl önce