|

Nacer Chadli Neşiktaş yolunda

Stoper Enzo Roco’yu İstanbul’a getiren Beşiktaş’ın sıradaki hedefi Belçika formasıyla Dünya Kupası’nda da boy gösteren hücum oyuncusu Nacer Chadli. Belçikalı oyuncu ve kulübüyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ve birkaç pürüzün giderilmesi için çalışıldığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:26 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Nacer Chadli Neşiktaş yolunda
Nacer Chadli Neşiktaş yolunda

Transfer döneminin en dikkat çekici takımlarından olan Beşiktaş’ta hareketlilik sürüyor. Faroe Adaları deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönerek UEFA Avrupa Ligi’nde tur kapısını aralayan ve kadrosunu Şilili stoper Enzo Roco ile güçlendiren Beşiktaş’ta transferler devam edecek. Beşiktaş yönetimi yeni transferleri lig başına dek takıma katabilmek için yoğun çaba gösteriyor. Siyah-beyazlıların transferde önceliği ise 10 numara pozisyonu. Beşiktaş, Vida ve Quaresma’nın satışlarından kazanmayı planladığı yüksek bonservis gelirini yıldız oyuncu transferinde değerlendirecek.

GÖRÜŞMELERDE SONA GELİNDİ

Bu sezon ilk yabancı transferini Enzo Roco ile gerçekleştiren siyah-beyazlılar, ikinci yabancı transferini de gerçekleştirmeye çalışıyor. Beşiktaş’ın şimdiki hedefi hem kanat hem de 10 numara mevkiinde oynayan Nacer Chadli. Siyah-beyazlılar, bir süredir görüşme halinde oldukları Belçikalı oyuncunun transferinde önemli mesafe kat etti. 28 yaşındaki futbolcuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak isteyen siyah-beyazlıların West Bromwich ile anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi. Chadli ile de görüşmelerde sona gelindiği öğrenildi. Hem oyuncu, hem de kulübüyle olan son pürüzlerin giderilmesinin ardından bu transferin de resmiyet kazanacağı ifade edildi. Nacer Chadli, son iki sezondur Premier Lig ekiplerinden West Bromwich forması giyiyor. Mavi-beyazlı formayla 38 resmi maça çıkan Belçikalı yıldız, 6 gol atarken, 5 de gol pası verdi. Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda da boy gösteren Chadli, 51 kez sırtına geçirdiği milli forma ile 6 gol kaydetti.

Roco ve Umut resmen Beşiktaş’ta

Şilili savunma oyuncusu Enzo Roco ve forvet Mehmet Umut Nayir ile resmi sözleşme imzaladı. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Meksika’nın Cruz Azul takımından alınan 25 yaşındaki Enzo Roco ile Osmanlıspor’dan transfer edilen yine aynı yaştaki Umut Nayir’le 4’er yıllık resmi sözleşmenin imzalandığı bildirilirken, maddi detaylar konusunda açıklama yapılmadı.

  • Oğuzhan hırs küpü
  • Beşiktaş’ın kaptanı Oğuzhan Özyakup, takımın izin gününde tek başına idman yaptı. Siyah-beyazlıların önceki gün Faroe Adaları deplasmanında oynadığı B36 Torshavn mücadelesinde sakatlığı nedeniyle yer alamayan Oğuzhan, takıma verilen izni kullanmadı. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde tek başına çalışan 25 yaşındaki futbolcu, 2 Ağustos’ta oynanacak olan rövanşta, Vodafone Park’ta siyah-beyazlı taraftarlarla buluşmak istiyor.
Marcelo dörde katladı

Transferin hareketli takımı West Ham United, bu kez gözünü Lyon forması giyen Beşiktaş’ın eski futbolcusu Marcelo Guedes’e çevirdi. Fransız basınının iddiasına göre West Ham, 17 milyon Euro’luk teklifin Lyon tarafından reddedilmesinin ardından 25 milyon Euro’ya çıkarttı. İngiliz ekibinin Marcelo’ya 5 yıllık sözleşme önereceği ve yıllık 3 milyon Euro vereceği belirtildi. Lyon’un Marcelo’yu satmak istemediği ancak 25 milyon Euro’ya da hayır diyemeyeceği kaydedildi. 31 yaşındaki Brezilyalı savunma oyuncusu, geçen sezon başında 7 milyon Euro’ya Beşiktaş’tan Lyon’a transfer olmuştu.

#Nacer Chadli
#Transfer
6 yıl önce