|

Ndiaye 17 milyon Euro'ya Stoke City'de

Galatasaray, Senegalli futbolcu Badou Ndiaye'nin satışı konusunda Stoke City ile 17 milyon Euro'ya anlaşmaya vardı. 10 milyon Euro'yu peşin alacak olan sarı-kırmızılılar, bu parayla futbolcuların alacaklarını ve bonservis taksitlerini ödemeyi planlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:22 - 31/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ndiaye için İngiltere Premier Lig ekibi Stoke City kulübüyle anlaşmaya vardı.
Ndiaye için İngiltere Premier Lig ekibi Stoke City kulübüyle anlaşmaya vardı.

Galatasaray, Badou Ndiaye için İngiltere Premier Lig ekibi Stoke City kulübüyle anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılar, yaptığı görüşmeler sonucunda 17 milyon Euro'luk bonservis bedeli karşılığında el sıkıştı. İki kulüp arasında son pürüzlerin giderilmesinin ardından resmi açıklama yapılacak. Ödeme planıyla ilgili karşılıklı taleplerin olduğu ve konunun kısa sürede çözüme kavuşacağı ifade edildi. Ndiaye'nin İngiltere'deki çalışma iznini aldığı öğrenilirken; Senegalli oyuncu, kısa süre içinde sağlık kontrolünden geçip, yeni kulübü ile resmi sözleşmeye imza atacak. İngiliz yayın kuruluşu Sky Sports’a göre ise Stoke City, Ndiaye için Galatasaray’a 15 milyon Sterlin ödeyecek. Osmanlıspor'dan sezon başında transfer edilen 27 yaşındaki futbolcu, 17 Süper Lig maçında forma giyip 1 gol, 3 asist ile oynamıştı. Ndiaye, transfer olma ihtimali nedeniyle geçtiğimiz haftaki Osmanlıspor maçının kadrosundan son anda çıkarılmıştı.

10 MİLYON EURO'SU PEŞİN GELECEK

Galatasaray, İngiliz ekibi Stoke City'e 17 milyon Euro karşılığında sattığı Badou Ndiaye'nin bonservis ücretinin 10 milyon Euro'sunu peşin alacak. Son dönemde oyuncularının maaş alamadığı ve bu konuda takım içeirsinde sıkıntılar yaşandığı konuşulerken, Senegalli oyuncunun satışından gelecek sıcak para, kulübe rahat bir nefes aldıracak. Futbolcuların 4 aylık biriken maaşlarının ve sezon başındaki transferlerin bonservis taksitlerinin de bu 10 milyon Euro ile ödeneceği öğrenildi. Bu transferle ilgilenen yönetim bir yandan da takıma takviye yapmak için girişimlerini sürdürüyor. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile birlikte Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyeleri Burak Elmas, Abdurrahim Albayrak'ın katılacağı toplantıda transfer konusunun masaya yatırılacağı belirtildi. Finansal durum, yapılacak ödemeler hesaplandıktan sonra transferin gerçekleşip gerçekleşemeyeceği de netlik kazanacak. Öte yandan Galatasaray'la ilgili İtalya’dan bir iddia ortaya atıldı. İtalyan basınında, sarı-kırmızılıların Inter'in Japon futbolcusu Nagatomo'yu istediği belirtildi. 8 yıldır İnter'de forma giyen, Japonya Milli Takımı'nın da vazgeçilmezleri arasında yer alan 31 yaşındaki futbolcunun yarım sezonluğuna kiralanacağı iddia edildi.

#Galatasaray
#Ndiaye
6 yıl önce