|

Niang Lucho'yu çağırdı

Marsilya'dan ayrılmak istediğini açıklayan Arjantinli orta saha oyuncusu için sarı-lacivertli ekip devreye girdi. Fransız ekibi 30 yaşındaki yıldız için 13 milyon euro bonservis talep ederken Fenerbahçe ise 11 milyon euro teklifini sundu. İki kulüp bonservis konusunda görüşmelerini sürdürürken Marsilya'da oynadığı dönemde Lucho Gonzalez'in kaptanlığını yapan Niang da Arjantinli'yi İstanbul'a çağırdı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 11/06/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:57 - 11/06/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Niang Lucho'yu çağırdı
Niang Lucho'yu çağırdı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarı elde etmek isteyen Fenerbahçe'de orta saha için düşünülen isim Marsilya'nın Arjantinli yıldızı Lucho Gonzalez. Fransız kulübünden ayrılmak istediğini açıklayan 30 yaşındaki Arjantinli için en ciddi teklifi Fenerbahçe yaptı. Marsilya, içinde bulunduğu maddi sıkıntılar nedeniyle kaynak oluşturmak ve Lucho'nun 4.5 milyon euroluk yıllık ücretinden tasarruf etmek için tecrübeli oyuncuyu elden çıkarmak isterken teknik direktör Didier Dechamps ise oyuncusunu bırakmak istemiyor. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra geçen yıl kaptanlık yaptığı Marsilya'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Niang da yönetimin isteğiyle, Lucho ile iletişime geçerek sarı-lacivertli kulübe gelmesini istedi.

Avrupa'dan bir çok kulübün istediği Arjantinli orta saha için Marsilya 13 milyon euro bonservis istiyor. Katar kraliyet ailesi tarafından satın alınan Malaga Kulübü de Lucho ile ilgilenirken yüksek bonservisi nedeniyle beklemeye geçti. Fenerbahçe ise Marsilya'ya 11 milyon euroluk teklifte bulundu. İki kulüp arasındaki görüşmeler tüm hızıyla sürerken Marsilya Başkanı Vincent Labrune, şu ana kadar en ciddi teklifi Fenerbahçe'den aldıklarını açıkladı. Fransız basını da bu gelişmeleri duyururken, "Niang'dan sonra Lucho da İstanbul'a yakın" ifadelerini kullandı.



Mamadou Niang'ı krallığa taşımıştı

2008 yılında 18 milyon euroya Porto'dan Marsilya'ya transfer olan Lucho'nun o dönemki kaptanı Niang ile sıkı bir dostluğu bulunuyor. Senegalli golcü Lucho ile mükemmel uyumu sayesinde 2009'da 18 golle Fransa Ligi gol kralı olmuştu. Lucho geçen yıl 36 lig maçında oynadı, 8 gol ve 5 asist yaptı. Arjantinli oyuncu süratinin yanı sıra top tekniği, asistleriyle biliniyor.




13 yıl önce