|

Sağlam, iskeleti 7 oyuncuyla kurdu

Şampiyonluğu kazanan kadronun iskeletini koruyan genç çalıştırıcı, İvankov, Ömer, Ali, Ergiç, Volkan ve Vederson'a ilk 4 hafta 11'de görev verdi.

00:00 - 2/09/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:47 - 2/09/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Sağlam, iskeleti 7 oyuncuyla kurdu
Sağlam, iskeleti 7 oyuncuyla kurdu

Bursaspor'da, sezon başından bu yana forma giyen 20 futbolcudan 7'si, biri kupada olmak üzere 4 maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıktı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde tarihinin ilk şampiyonluğunu kazanan yeşil-beyazlılar, ana kadroyu koruma, takıma takviye yaparak kadroyu zenginleştirme yolunu seçti. Geçen sezon ligde 30'dan fazla maçta forma giyen 6 futbolcudan 4'ünün 30 yaşın üzerinde olmasıyla tecrübeye ve istikrara verdiği önemi ortaya koyan Sağlam, bu sezon da sürekli ilk 11'de sahaya sürdüğü futbolcularla “tecrübe ile gençliğin birlikte kullanımı” formülünü uygulamaya devam ettiğini gösterdi. Kalenin değişmez ismi, yine Dimitar Ivankov olurken Ömer Erdoğan ve Ali Tandoğan defansta, Ivan Ergiç, Ozan İpek ve Volkan Şen de orta sahada vazgeçilmezler oldular. Yeni transfer Vederson da Mustafa Keçeli'den formayı kaptı.


Svensson Bursaspor'da

Son şampiyon Bursaspor, transferin son gününde İsveçli orta saha oyuncusu Gustav Svensson ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, İsveç Kulübü Göteborg'ta forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusuna imzayı İstanbul'da attırdıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, transferin camiaya hayırlı olmasını dilerken Svensson, Bursaspor ile anlaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.



14 yıl önce