|

Şampiyona görkemli karşılama

İrlanda'da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda altın kemeri alan Yusuf Açık, Eskişehir'e döndü. Şampiyonu tren garında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ve vatandaşlar karşıladı.

Yeni Şafak
17:19 - 30/11/2015 الإثنين
Güncelleme: 17:31 - 30/11/2015 الإثنين
IHA

İrlanda'da düzenlenen Dünya Kick Boks müsabakalarında birinci olarak altın kemeri Eskişehir'e getiren Yusuf Açık, tren garındaki karşılamanın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasına geçti. Altın kemeri alabilmek için 7 yıldır aralıksız çalıştığını anlatan Açık, "2008 yılından beri bu dünya şampiyonluğu için çalışıyorum. Aradan 7 yıl geçti. Allah 7 yıl sonra nasip etti dünya şampiyonluğunu. Gece gündüz hiç durmadan, aralıksız, bayram seyran demeden, Ramazan aylarında bile oruç oruçlu antrenman yaptım. Gece gündüz çalıştım ve Allah sonunda nasip etti. İnşallah emeğimin karşılığını alırım. Bundan sonra inşallah unvanımı korumak için çalışacağım. Dünya şampiyonluğunu kaptırmamaya çalışacağım. Sonuna kadar dünya şampiyonluğu benimle gidecek. Bize destek olmak için ulaşmak isteyen insanlara şimdiden teşekkür ediyorum. Ben üstüme düşen görevi yaptım. Dünya şampiyonluğunu Eskişehir'e getirdim. Şimdi sıra Eskişehir'de. Eskişehir'den destekleri bekliyorum" dedi.



Bayrak: Eskişehir şampiyonu ile gurur duysun

Yusuf Açık'ın antrenörü Nuri Bayrak ise büyük bir mutluluk hissettiğini söyledi. Yusuf Açık'ın antrenörü olduğu için de büyük mutluluklar yaşadığını belirten Bayrak, "Efendiliği, kişiliği, çalışkanlığı, örnek bir sporcu olması itibariyle de topluma her zaman örnek olacak bir sporcu. Gurur duyuyoruz. Eskişehir gurur duysun böyle bir şampiyon çıkardığı için. Herkesin desteğini bekliyoruz. Gerçekten sponsora ihtiyacımız var. Bu konuda herkesin yardımlarını bekliyoruz. Teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.




Aksoy: Türkiye boks dalında ilk defa böyle bir madalyaya sahip oldu

Makamında Yusuf Açık'ı ağırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy da, Eskişehir'in kick boks'ta böyle bir madalyayı ilk defa aldığını vurguladı. Eskişehir'in yanında Türkiye'nin de boks dalında ilk defa böyle bir madalyaya sahip olduğunu ifade eden Aksoy, "Kendisini ve antrenörlerimizi tebrik ediyoruz. Antrenörlerimizin uzun çalışma azimleri sonucunda bir dünya şampiyonu ilimizden çıktı. Nasip olursa 2016 olimpiyatlarında tekrar boks dalında bir altın madalya bekliyoruz. Bu konuda hocamızın da söylediği gibi sponsorlara ihtiyacımız var. Tekrar tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz" açıklamasını yaptı.

#Yusuf Açık
#Kick Boks
#eskişehir
٪d سنوات قبل