|

Şampiyonluk koşusu

Derbide ilk yarıda iki takım da birbirini tarttı. Bordo-mavililer, ilk tehlikeli atağında Yusuf ile net golü kaçırdı. Savunmada Mustafa Yumlu, kalede Esteban devleşince Kartal'ın golü gecikti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:59 - 16/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Süper Lig'de 24 Ocak 2016 tarihinde oynanması gereken ve yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşması dün yapıldı ve kritik derbiyi siyah-beyazlı takım 2-0 kazandı. Ligde kötü gidişe geçen hafta Mersin İdmanyurdu'nu yenerek son veren bordo-mavili ekip, Beşiktaş'a yenilerek istikrarsız gidişini sürdürdü. Karadeniz turunun ilkinde Çaykur Rizespor'u mağlup eden siyah-beyazlılar, sayısız fırsatlar yakaladığı Trabzonspor deplasmanında aldığı 3 puanla kritik virajı kayıpsız geçti; liderliği kaptırdığı Fenerbahçe'den koltuğu geri aldı. İki takımın da pozisyonlar bulduğu ancak değerlendiremediği derbide golcülerin etkisiz performansı ön plana çıkarken; özellikle Trabzonspor kalecisi Esteban'ın kurtarışları skorda etkili oldu. Karşılaşmada ilk tehlikeli atağı Trabzonspor buldu. 17'de Yusuf Erdoğan, kaleci Tolga'yla karşı karşıya kaldı; topu üstten auta yolladı. Sessiz devam eden gecede suskunluğu maçın bitimine 14 dakika kala Beşiktaş bozdu. 76. dakikaya kadar sayısız fırsatlara geçit vermeyen Trabzonspor kalecisi Esteban, Mario Gomez'in kafa vuruşuna engel olamadı. Quaresma'nın sağdan ceza sahasına adrese teslim ortasında Alman yıldıza dokunmak kaldı ve siyah-beyazlılar 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. 86. dakikada ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay Şahan'ın psale golüyle Beşiktaş skoru belirledi: 2-0.



Olcay 23 maç sonra gol attı


Son dönemde performans düşüklüğü yaşayan, teknik direktör Şenol Güneş tarafından dün yedek soyundurulan Olcay Şahan, 83'te oyuna girdi; 86'da golünü attı; uzun süren gol hasretini dindirdi. Resmi maçlarda son golünü 26 Ekim'de 5-1 kazanılan Antalyaspor karşılaşmasında kaydeden Olcay, 23 resmi maç sonra gol bulmuş oldu.



Tolga devam edemedi


Tolga Zengin, dün 45 dakika sahada kalabildi. Maç öncesi ısınırken belinde ağrı hisseden kaleci Tolga Zengin, iki iğneyle kaleye geçti; devre arasında oyundan çıkmak zorunda kaldı. Tolga'nın kasığında şiddetli bir ağrı olduğu öğrenildi.



Rekor umrumda değil Liderlik daha önemli


Mario Gomez, Beşiktaş'ın en golcü yabancı futbolcusu olmasıyla ilgili “Şampiyonluk için önemli bir goldü. Rekorla pek ilgilenmiyorum. Geçmişte hangi oyuncu kaç gol atmış pek bakmadım. Sonuç olarak lideriz. Takımın lider olması daha önemli” yorumunu yaptı. 5 gündür Karadeniz'de olmalarının sıkıcı bir durum olduğunu, bazı oyuncuların bu nedenle tam zinde olmadığını kaydeden Alman yıldız, “Takım ve kulüp için bu galibiyetler önemli. Henüz hiçbir şey kazanmış değiliz. Önümüzde 9 maç daha var. Bu 9 maçı kazanabilecek güçteyiz” dedi; babasını kaybeden Umut Bulut içinse “Acısını paylaşıyorum” yorumunu yaptı.



Mario Gomez tarihe geçti


Beşiktaş'ta bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu olmak için bir gole ihtiyaç duyan Mario Gomez, dün attığı golle galibiyetin kilidini açtığı gibi, rekorun da sahibi oldu. 30 yaşındaki yıldız, ligdeki gol sayısını 19'a yükseltti; Pascal Nouma ve Demba Ba'nın 18 gollük rekorunu kırdı. Gol krallığında da ilk sırada olan Alman yıldızın, kalan 9 haftada rekoru bir hayli geliştireceği tahmin ediliyor.



Engellemelere rağmen kazandık


Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak, galibiyete rağmen maç sonu hakem yönetimini eleştirdi. “Tüm engellemelere rağmen çıktık, 3 puanı aldık. Tökezlememizi istiyorlar. Böyle bir şey olmayacak. Şampiyon olacağız” diyen Albayrak, “Bileğimizin hakkıyla yendik, bundan sonra da böyle olacak. İlk yarıda geri pas var, penaltı pozisyonu var. Bunlar maçı görmüyorlar mı, seyretmiyorlar mı? Nasıl izliyorlar. Türk futbolunda hakemin ön planda olmadığı bir futbol istiyoruz. Biz kendimize adaletsiz olan hiçbir şey istemiyoruz” serzenişinde bulundu.



KALAN MAÇLAR


BEŞİKTAŞ


(60 Puan)


Antalyaspor


Kasımpaşa (D)


Bursaspor


M.Sivasspor (D)


Akhisar Bld. (D)


Kayserispor


Galatasaray (D)


Osmanlıspor


T.Konyaspor (D)


FENERBAHÇE


(59 Puan)


Galatasaray (D)


Osmanlıspor


T.Konyaspor (D)


Mersin İY.


Trabzonspor (D)


Gaziantepspor


M.Başakşehir (D)


Gençlerbirliği


M.Sivasspor (D)



Aldığımız sonuç herkesi kurtardı


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, hakem yönetimini eleştirdi; bir F.Bahçeli yöneticinin 'Yat, yat uyu' şeklindeki tweetinin hatırlatılması üzerine "F.Bahçeliler kendileri böyle şeyler yapmaya alıştığı için herkesi öyle sanıyor" yorumunu yaptı.



Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Rizespor ve Trabzonspor maçlarının lig yarışında büyük önem taşıdığını kaydeden deneyimli teknik adam, “İki maçı da kazanacak düzeyde oynadık. Ama asıl önemli maç Antalya karşılaşması olacak” yorumunu yaptı. Hakemin performansını değerlendiren teknik direktör Şenol Güneş, “Hakem hakkında konuşmak istemiyorum. Aldığımız sonuç herkesi kurtardı. Başka da bir şey söylemiyorum. Anlayan anladı. Benim kulübeden gördüğümü, sahadaki hakemin görmeme ihtimali var mı? Daha dikkatli olmak, bun hataları düzeltmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.





Basın toplantısında kendisine "Trabzonspor, Beşiktaş'a yattı" şeklinde söylemler var?" sorusu yöneltilen Beşiktaş Teknik Direktörü, "Bu tip şeyleri söyleyenler, o tip işleri yapanlardır. Trabzon yattı diyen Fenerbahçeliler kendileri böyle şeyler yapmaya alıştığı için herkesi öyle sanıyor" cevabını verdi.



Beşiktaş'ın penaltı isyanı

Karşılaşmanın 12. dakikada Gomez ile Mustafa Yumlu'nun mücadelesinde top Yumlu'nun eline çarptı; Beşiktaşlılar penaltı bekledi.



Maçın ilk yarısında yaşanan bir pozisyon penaltı tartışmalarına yol açtı. 12. dakikada Quaresma'nın ortasında kaleci Esteban topu elinden kaçırdı. Douglas'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top Frei'da kaldı. Kerim'in penaltı noktası yakınlarındaki Gomez'e pasında yaşanan karambol sırasında hem Alman golcü hem de Mustafa Yumlu yerde mücadele verdi. Bu esnada top, Mustafa'nın eline temas etti. Beşiktaşlılar pozisyonda Bülent Yıldırım'a penaltı itirazında bulundu. Tartışmaya Beşiktaş'ın resmi Twitter hesabı da katıldı. Beşiktaş JK hesabından maç devam ederken "Yorumsuz..." metniyle pozisyonun fotoğrafları paylaşıldı. 33. dakikada da Cavanda'nın geri pasında kaleci Esteban, topu eline aldı; hakem 'devam' dedi. Beşikkaşlılar, bu pozisyona da büyük tepki gösterdi.





#Süper Lig
#Şampiyonluk
#Mario Gomez
8 yıl önce