|

Sefa Demir'den Halis Özkahya'ya sitem

2 Ocak 2015 Cuma günü yapılan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Yalova Şubesi’nin olağan kongresinde seçimi kaybeden Sefa Demir, FIFA kokartlı hakem Halis Özkahya’ya sitem etti.

Yeni Şafak
12:35 - 4/01/2015 Pazar
Güncelleme: 12:37 - 4/01/2015 Pazar
IHA
Özkahya’nın “Eğer Sefa Demir seçimi kazanırsa klasman hakemi olamazsınız” diyerek Yalovalı genç hakemleri etki altında bıraktığını iddia eden Demir, seçime 1 hafta kala Yalova Hakem Kurulu ve FIFA hakemi Halis Özkahya’nın üyeler üstünde etki altında bıraktığını söyledi.


Başarılı bir 3 yıl geçirdiklerini belirten Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yalova Şubesi’nin eski başkanı Sefa Demir, "Seçim atmosferini hep beraber yaşadık. Seçimin son 1 haftasında İl Hakem Kurulu ve FIFA hakemi Halis Özkahya, genç hakemlerimize, 'Eğer Sefa Demir seçimi kazanırsa klasman hakemi olamazsınız' diye tehdit ettiler. Diğer hakem arkadaşlarımıza da 'Biz bir güç olarak Süleyman Çark’ı destekliyoruz ve onun kazanmasını istiyoruz. Sefa’nın kazanmasını istemiyoruz. Sefa, yaptıkları ve yapacaklarıyla çok ön plana çıktı. Bizim önümüze çıktı. Hakem ve gözlemciler Sefa’ya daha çok ilgi göstermeye başladılar. Biz onun kazanmasını istemiyoruz' dediler. Seçimde de haziran listesinde 53 tane imza varken, 54 tane oy çıktı. İl Hakem Kurulu Başkanı Sedat Karaağaç, 'Gazeteci arkadaşlara poz vermek için ben bir oy attım' diyor. Fakat böyle bir şey olamaz. Tüzük gereği oy atılan sandıkta böyle bir şey olamaz. Kendi oyunu atarken tabii ki gazetecilere poz verebilir ama ekstra bir oy atarak, gazetecilere poz verme şansı yoktur. Buna saygı gösteriyoruz. Bu seçimin galibi Süleyman Çark arkadaşımız olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz ve her zaman yanında olacağız. Her türlü desteği vereceğiz" dedi.


"YALOVA'DA ADİL BİR SEÇİM OLMAMIŞTIR"


Yalovada adil bir seçimin olmadığını vurgulayan Demir, "İl Hakem Kurulu sandığın başına oturmuştur. Oyları özellikle beyaz zarflarda kullandırmışlardır. Renkli zarfta oy kullandırmamışlardır. Beyaz zarfta kullanılmasının sebebi de rakip tarafın oyları mavi renkte olduğu için beyaz zarfın içinde gözüktüğünden dolayı hakemler oylarını atarken tek tek karşılarında İl Hakem Kurulu’nun gözünün içine baka baka gerçek iradelerini ortaya koyamamışlardır. Bunun sebebiyle de Yalova’da seçim bu şekilde sonuçlanmıştır. Biz her şeye rağmen kazanan arkadaşımızı tebrik ettik. Seçimin iptali için genel merkeze gerekli müracaatımızı yapacağız. Çünkü bir seçimde haziran listesindeki 53 imzaya rağmen 54 imza çıkıyorsa, bunda bir şaibe vardır. İl Hakem Kurulu’nun izlemiş olduğu tavrı ve FIFA hakemimizin göstermiş olduğu tavrı yadırgıyoruz, yakıştıramıyoruz. FIFA hakemimiz Halis Özkahya’ya biz seçimden önce kendisinin aday olması konusunda çağrıda bulunduk hatta kendisini destekleyeceğimizi belirttik ancak kendisi bunu kabul etmedi. Buna rağmen gitti, işyerindeki birkaç tane arkadaşımızın işyerleriyle ilgili sıkıntıları oldu. Bulundukları kurumlarıyla ilgili sıkıntılar oluştu. Seçim bu şekilde oldu Yalova’da. Yapacak bir şey yok. Biz bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Onlar da kendi yollarına devam edecek" diye konuştu.


"BUNDAN SONRA ADAY OLMAYACAĞIM"


Seçimler öncesi genç hakemleri Halis Özkahya'nın aradığını dile getiren Sefa Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu seçimler öncesi genç hakem arkadaşlarımızı Halis Özkahya hocamız tek tek aradı. İl Hakem Kurulu’ndan aradılar. Bunu bize, aranan arkadaşlarımız gelip bizzat söyledi. Çocuklar da ister istemez bunlardan etkilenmiştir. Seçimin iptali için başvuruda bulunacağız ama şunu da belirtmek isterim, bundan sonra aday olmayacağım. Benim yanımda görev alan Tugay Kaan Numanoğlu, Tolga Atasever, Abdullah Çetinçelik ve Ersin Efe arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Güzel bir yönetim yaptık. Güzel bir 3 yıl geçirdik. Yalova’da yapılmayan her şeyi yaptık. Hakem ve gözlemcilerimize malzemelerini dağıttık. Onların da bizlerden memnun olduğunu biliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 
#Sefa Demir
#Halis Özkahya
#FIFA
9 yıl önce