|

Şenes Erzik rekora Platini patronluğa

UEFA Kongresi'nde Johansson 23, Platini 27 oy aldı. Türkiye oyunu Platini'ye attı. 37 oy alarak yeniden yönetim kuruluna seçilen Şenes Erzik ise UEFA'da en uzun süre görev yapan kişi olarak tarihe geçti

00:00 - 27/01/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 27/01/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Şenes Erzik rekora Platini patronluğa
Şenes Erzik rekora Platini patronluğa

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanlığına Michel Platini seçilirken, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Yönetim Kurulu Üyeliğine Şenes Erzik getirildi. Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılan 31. UEFA Kongresi'nde dün gizli oylama usulüyle yapılan başkanlık seçiminde, toplam 27 oy alan Platini, Avrupa futbolunun yeni patronu oldu. 1990 yılından bu yana UEFA Başkanlığını yürüten İsveçli Lennart Johansson ile yarışa giren Platini, 50 ülke federasyon başkanının katıldığı oylamada, 27'ye karşı 23 oy üstünlüğü sağlayarak başkan seçildi. Öte yandan Erzik UEFA'da 16 yıldan daha fazla görev yapmış olan ve yönetimde en fazla süre görev alan tek isim olarak tarihe geçti.


OYUMUZ PLATİNİ'YE

UEFA Başkanlığı seçiminin ardından yapılan 13 adayın yarıştığı İcra Kurulu oylamasında Şenes Erzik ezici bir üstünlük sağladı. Şenes Erzik 37 oy alarak, en fazla oy alan ikinci üye oldu. En çok oyu ise 42 ülkenin desteğiyle İspanyol Villar topladı.

UEFA Kongresi'nde kulis çalışmaları yapmak için Düseldorf'ta bulunan Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, Türkiye'nin oyunu Platini'den yana kullandığını açıkladı. Ulusoy, “Bazı federasyonlar da karar vermek için bizi bekledi. Platini 4 oy farkla kazandı. Bu da oyumuzun önemini ortaya koyuyor. Platini de bunun bilincinde. Kendisini Türkiye'ye davet ettim. 2 ay sonra gelecek” dedi. Ulusoy, Johansson'un dönemini tamamladığını, değişim şart olduğu için Platini'ye destek verdiklerini açıkladı.


Platini'nin yapacakları
  • Borcu olan kulüpler, ülke federasyonları tarafından düşürülmeli. Ayrıca bu takımlar UEFA Kupası'na da alınmayacak.
  • Maçlar saha içinde 2 ve 2 yardımcıyla 4 hakemle oynanmalı. Bunu 2010 Dünya Kupası'nda uygulamak istiyor.
  • G-14'le savaşıyor. Avrupa'daki tüm takımların şampiyonlarının direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne girmesini istiyor.

  • 18 yıl önce