|

Şenol Güneş'ten Ferdi Kadıoğlu açıklaması: Tereddütleri var

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, altyapıya vurgu yaparak, "Yabancıya karşı değilim ben, yerlinin üretilmesini istiyorum. Yabancı alınırken kriterler koyulmasını istiyorum" dedi. Fenerbahçe forması giyen Ferdi Kadıoğlu ile ilgili de konuşan deneyimli çalıştırıcı, genç oyuncuya davet yaptıklarını söyledi.

Haber Merkezi
16:37 - 29/08/2020 Cumartesi
Güncelleme: 18:01 - 29/08/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş

UEFA Uluslar Ligi'nde 3 Eylül'de Macaristan ve 6 Eylül'de Sırbistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş değerlendirmelerde bulunuyor.

TRT Spor canlı yayınına katılan tecrübeli teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Fikstür olarak da yoğun bir döneme gireceğiz"
  • "Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Fikstür olarak da yoğun bir döneme gireceğiz. 3 ayrı şampiyonada mücadele ediyoruz. İyi sonuçlar alarak moralleri zirvede tutmalıyız."
"Yardımcı antrenörümüz çok fazla"
  • "Herkes şu oyuncuyu al, bu oyuncuyu al diyor, destek oluyor bize, yardımcı antrenörümüz çok fazla."
"Üretim yapmıyoruz"
  • "İlk defa yurt dışından bu kadar fazla oyuncu aldık. Bir sürü konu konuşuluyor; yabancı sınırlaması, rezerv lig, sezon planlaması... Ama bence üretim olmadan tüketim yarışma olmaz. Üretim yapıyor muyuz? Yapmıyoruz. Biz yasak da getirmiyoruz. Yerli olsun diyoruz."
"Türk oyuncular az olduğu için pahalı"
  • "Kulüplerin borçları var? Neden? 'Türk oyuncular pahalı' deniyor. Az olduğu için pahalı. İki yumurta varsa değeri artar, 20 varsa azalır. Üretim yapmalıyız. Biz yokluktan varlık çıkarıyoruz."

"Yabancıya karşı değilim, yerlinin üretilmesini istiyorum"
  • "Beşiktaş'ın Napoli maçıyla ilgili bana da bir eleştiri vardı, evet, ben de yabancı oynattım, doğru. 10 tane oyuncu çıkar mı diye bakıyorduk. Şimdi Eslem, Rıdvan, Erdoğan, Kerem, Kartal var, kaleci Ersin var. Altyapıdan çıkan oyuncular bunlar. Bunlar bugün mü çıktı? Yabancıya karşı değilim ben, yerlinin üretilmesini istiyorum. Yabancı alınırken kriterler koyulmasını istiyorum."
"Dünya Kupası'nda üçüncülük için de hazır değildik"
  • "Dünya Kupası'nı alsak bile, o birinciliğe hazır değiliz, eksiklerimiz var. Birincilik bizi yanıltmasın. Dünya Kupası'nda üçüncülük için de hazır değildik, sonra bırakın üçüncü olmayı, katılamadık."
"Ferdi'nin tereddütleri var"

  • "Ferdi Kadıoğlu ile en son iki gün önce konuştum. Biz davetimizi yaptık. Sağ olsun Emre Belözoğlu da yardımcı oldu. Başkan aradı. Ancak Ferdi'nin tereddütleri var. Nerede oynayacağım, nasıl yapacağım şeklinde. Ferdi'yi bir başka oyuncunun üzerine koymam, altına da koymam. Çağırdım, bu maçta ihtiyaç da olabilirdi. 'Evet' dese bile yetişmiyor."
"Sinan yetişmiyor"
  • "Sinan Gümüş için de geçerli. Yazın konuştuk. Almanya ve Türkiye var. Dışişleri Bakanımız da destek oldu ama o da yetişmiyor. Şu ara tam zamanıydı. Abdülkadir'in de sakatlığı var. Konuşanların, her konuşmasında ve sorularında bir altyapısının olması lazım. Niye alınmadı hesabının sorulmasına kimseye izin vermem."
"Hakan Arslan'ı almak isterdim"

  • "Sivas'tan birini almak isterdim, Hakan mesela. Ama orta saha o kadar kalabalık ki... Mert Hakan ile Orkun'u aldık yeni. Oğuzhan iyi gidiyor."
Abdülkadir Ömür, Ozan Kabak, Mert Çetin
  • "Abdülkadir ameliyat oldu ama geç oldu. Ondan çok şey bekliyoruz. Bizde direkt oynamadı ama geleceğin oyuncusu olarak görüyoruz. Ozan Kabak da öyle. Oynadı mı, yok ama sıra gelmedi. Mert Çetin'i de çağırdım, sakatlığı nedeniyle gelmeyecek. Ondan da bir şey bekliyoruz. Onların yerine bir oyuncu çıkar mı, şu anda Türkiye Ligi'nde zor görüyoruz."
"Mert Hakan ile Orkun'u da görmek istiyorum"
  • "Elimde Zeki var, Mert Müldür'ü görmek istiyorum ve Nazım var. Gökhan Gönül'ü daha iyi gördüğümde alırım. Dorukhan sakatlıktan yeni çıktı, çok orta saha var, ondan almadım. Oğuzhan'ı beğendim, orada ona benzer oyuncularımız var. Mert Hakan ile Orkun'u da görmek istiyorum."
"Takımın birinci kalecisi şu an Mert"

  • "Şu an milli takımın direkt kalecisi Mert Günok. Mert'in bir duruşu bir güveni var. Uğurcan'da bunları yaşayacak. Uğurcan olağanüstü bir kaleci, bu ligin üstünde."
#A Milli Futbol Takımı
#Şenol Güneş
4 yıl önce