|

Trabzon''da son yolcu Emerson

Yönetim ile teknik heyetin kontenjan zirvesiyle yaptığı görüşmelerde gönderilmesi düşünülen isim olarak Emerson belirlendi. Bordo-mavili yönetim, ucuz maliyeti nedeniyle gönderilmesinin kolay olacağını düşünürken teknik heyet de bu karara onay verdi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 6/08/2013 Salı
Güncelleme: 00:23 - 6/08/2013 Salı
Yeni Şafak
Trabzon''da son yolcu Emerson
Trabzon''da son yolcu Emerson

Yabancı futbolcu sayısı 11 olan Trabzonspor, yeni transferi Jose Bosingwa''yı TFF''ye bildirmek için kontenjan açma çalışmalarını sonlandırdı ve yolların ayrılacağı futbolcu belirlendi. 6+0+4 kuralına uymak için yabancı sayısını 10 a indirmek zorunda kalan bordo-mavililer, tercihini Emerson''dan yana kullandı. Perşembe günü Beyaz Rusya ekibi Dinamo Minsk ile Trabzon''da oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçına Bosingwa''yı yetiştirmeye çalışan Karadeniz ekibi, Emerson''un sözleşmesini bu süre zarfına kadar feshedip oyuncusunun Türkiye Futbol Federasyonu''na bildirme düşüncesinde.

SÖZLEŞMESİ 2014 MAYIS''INA KADAR

Teknik direktör Mustafa Akçay ve yönetimin yabancı kontenjanı nedeniyle yaptığı toplantıda Emerson isminde karar kıldıkları, yönetimin gerekçesinin düşük maliyetinden dolayı Emerson''un daha kolay satılacağı olduğu öğrenildi.

Emerson''un yanısıra Zokara, Janko ve Bamba''yı Dinamo Minsk maçı için UEFA''ya bildirmeyen bordo-mavililer, perşembe günkü Avrupa mücadelesinden sonra Zokara''nın ismini UEFA''ya vermeyi planlarken Emerson tazminatı ödenerek gönderilecek. 2014 Mayıs ayına kadar sözleşmesi bulunan ve yıllık 800 Bin Euro garanti ücret alan Emerson ile ayrılığın bugün resmen yaşanması bekleniyor.

11 yıl önce