|

Trabzonspor'da savunma sıkıntısı

Ligde yarın Akhisarspor'la deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, sakat Durica ile cezalı Hubocan'ın alternatiflerini arıyor. Deneyimli teknik adamın, stoper bölgesinde Uğur Demirok ve Okay Yokuşlu ikilisine şans vermesi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 02:59 - 11/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, sakat Durica ile cezalı Hubocan'ın alternatiflerini arıyor.
Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, sakat Durica ile cezalı Hubocan'ın alternatiflerini arıyor.

Ligdeki son maçında Beşiktaş'a sahasında 2-0 yenilen Trabzonspor'da yarın Teleset Mobilya Akhisar ile deplasmanda yapılacak karşılaşma öncesi savunma sıkıntısı yaşanıyor. Bordo-mavililerin deneyimli teknik direktörü Rıza Çalımbay, kendileri açısından büyük önem taşıyan ve yeniden çıkış maçı olarak gördükleri mücadele öncesi defans hattındaki eksiklere çözüm arıyor. Karadeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Durica, Castillo, Mustafa Akbaş, Esteban ile sarı kart cezalısı Hubocan, Akhisarspor karşısında forma giyemeyecek. Özellikle Durica'nın sakatlığı, Hubocan'ın sarı kart cezalısı olması nedeniyle sıkıntı yaşamak istemeyen Çalımbay'ın, Uğur Demirok ve Okay Yokuşlu'ya görev vermesi bekleniyor. Deneyimli teknik adamın, hafta boyunca yapılan taktik idmanlarda stoper bölgesinde Uğur ve Okay ikilisine görev verdiği görüldü.

KUCKA-ONAZİ ORTA SAHAYA

Sezonun ilk yarısında bazı maçlarda stoper bölgesinde görev alan Okay Yokuşlu’nun, bu bölgede daha önce oynamış olması nedeniyle yabancılık yaşamaması bekleniyor. Uğur Demirok’un sahada olmasına kesin gözüyle bakılırken, yanında yer alması olası bir diğer ismin ise Kucka olduğu belirtildi. Rıza Çalımbay'ın, yapılacak son idmanların ardından bu iki isim arasındaki tercihini netleştirmesi beklenirken, yanında oynayabilecek bir diğer isim ise Kucka. Çalımbay'ın, Uğur'un yanında Okay'a görev vermesi halinde Kucka'yı, Onazi'yle birlikte orta sahada kullanmayı planladığı ifade edildi.

Burak Yılmaz dönüyor

Savunma hattında sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle kadroda sıkıntı yaşayan Trabzonspor’da, Burak Yılmaz'ın sarı kart cezasının ardından takıma dönecek olması ise yüzleri güldürdü. Bordo-mavililerin Alanyaspor ile yaptığı karşılaşmanın son dakikasında sarı kart görerek cezalı duruma düşen 32 yaşındaki golcü oyuncu, Beşiktaş ile yapılan karşılaşmada takımını yalnız bırakmış ve Trabzonspor derbiyi gol atamadan tamamlamıştı. Deneyimli oyuncunun da idmanlarda son derece hırslı olduğu gözlenirken, takımın içinde bulunduğu zor dönemde inisiyatif alarak elinden geleni yapmak istediği ifade edildi. Bordo-mavili takımla, bu sezon ligde 18 maça çıkan Burak Yılmaz, rakip filelere 18 gol bıraktı. Maç başına 1.6 isabetli şut oranı tutturan golcü oyuncu, maç başına 12 isabetli pas yaparken yüzde 71 başarılı pas oranı yakaladı.

141 gündür deplasmanda yenilmiyor

Trabzonspor, deplasmanda 141 gündür yenilgi yüzü görmedi. Dış sahada son yenilgisini Evkur Yeni Malatyaspor’a karşı 21 Ekim 2017’de 1-0’lık skorla alan Karadeniz ekibi, ardından gelen 7 maçta ise 4 beraberlik ve 3 galibiyet elde etti.

#Rıza Çalımbay
#Trabzonspor
#Akhisarspor
#Okay Yokuşlu
#Uğur Demirok
6 yıl önce