|

Turan Balaban imkansızı başardı!

Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban'ın ikizi Turan Balaban kardeşinin izinden gidiyor. Genç pehlivan yaklaşık 1 ay içinde üç boy birden atlayarak başaltına kadar çıktı ve ikizine çok yaklaştı.

Efkan Bucak
00:00 - 5/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:28 - 5/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Turan Balaban imkansızı başardı!
Turan Balaban imkansızı başardı!

Sezona küçük orta küçük boyda başlayan Turan Balaban, Kumluca Yağlı Güreşleri'nde dereceye girip küçük orta büyük boya çıktı. Antalyalı sporcu kısa süre sona bu kez Samsun'da kürsüye çıkıp büyük orta pehlivanı oldu. Balaban geçen cumartesi bu kez Kocaeli Seka Park Yağlı Güreşleri'nde büyük orta şampiyonluğunu elde ederek baş altına çıktı. Turan Balaban böylece bir ay içinde üç boy birden atlayarak er meydanlarında ulaşılması güç bir başarıya imza attı.

Başaltında gücünü gösterdi

Pazar günü Kağıthane Yağlı Güreşleri'nde ilk kez başaltında çayıra çıkan Turan Balaban, Şener Sar ve Fatih Sultan Mehmet Alabacak gibi iki tecrübeli ismi yenerek başarısının tesadüfi olmadığını gösterdi. Turan Balaban Kırkpınar'da baş altında ilk ikiye girerse ikizi İsmail'le birlikte başpehlivanlık kategorisinde mücadele etmeye hak kazanacak ve cumhuriyet tarihinde ilk kez ikiz pehlivanlar baş kategorisinde yer alacak. Konyaaltı Belediyespor'da mücadele eden Tura Balaban aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenci.

Yeni uygulamadan faydalandı

Önceki yıllarda yalnızca Kırkpınar'da dereceye girenler boy atlayabiliyordu. Hamza Yerlikaya yönetimindeki Türkiye Güreş Federasyonu'ysa geçen sene başlattığı uygulamayla, belirlediği bazı büyük organizasyonlarda dereceye girenler boy atlama hakkı tanıyor.

Turan Balaban'ın ikizi İsmail Balaban 2012'de başaltında üçüncü olarak başa alınmış, geçen yıl Kırkpınar'da ikinci olmasına rağmen Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasıyla altın kemerin sahibi olmuştu.

HABER: EFKAN BUCAK
10 yıl önce