|

Van Persie'yi Müslüman eşi ikna etti

Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Robin Van Persie'nin Müslüman olan eşi Bouchra'nın (Büşra), Hollandalı yıldızın İstanbul'a transferinde etkili olduğu ifade edildi.

Yeni Şafak
11:02 - 15/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:22 - 15/07/2015 Çarşamba
IHA

Sarı-lacivertli ekip ile dün sözleşme imzalayan Van Persie'nin eşi Müslüman. Yıldız ismin Fenerbahçe'ye transferinde Bouchra El Bali'nin Müslüman bir ülkede yaşamak istemesinin etkili olduğu belirtiliyor. Shaqueel isimli bir oğulları ve Dina isimli bir kızları bulunan çift İstanbul'a ailece geldi.



Faslı Müslüman bir ailenin kızı olan Bouchra Van Persie, 1983'te Hollanda'da dünyaya geldi. İkili 19 yaşında tanışıp ilişkilerine başladı. Bouchra'nın annesi kızını, "Sakın bir futbolcuyla birlikte olma. Onlar ciddi bir ilişki yaşamazlar" şeklinde uyarsa da ikili 2004 yılında dünya evine girdi.



Arsenal taraftarından tehditler aldı

Bouchra Van Persie Londra'da yaşadıkları dönemde çeşitli yardım organizasyonlarında aktif olarak bulunurken, Manchester United'lı oyuncuların eşleri tarafından oluşturulan yardım grubuna da üye oldu.


Van Persie 2012 yılında Arsenal'den ayrılırken, bu kararın arkasında eşi Bouchra'nın etkili olduğu söylentileri yayıldı. Persie'yi kaybetmek istemeyen Arsenal taraftarları Twitter üzerinden yıldız oyuncunun eşine hakaret ve tehditler savuran mesajlar attılar.



Yıldız oyuncu da Müslüman mı?

Öte yandan Bouchra'nın, eşi Robin'i de Müslüman olmaya ikna ettiği yönünde iddialar çeşitli zamanlarda ortaya atıldı. Zamanında bu iddialara cevap veren yıldız oyuncu, "Bu doğru değil. Müslüman, Hristiyan ya da Yahudi değilim. Ben özgür bir ortamda yetiştirildim. Müslüman olmak istiyorsan bu kalbinden gelmeli. Bunu sırf karım istiyor diye yapamam" ifadelerini kullanmıştı.






----


için tıklayınız




#robin van persie
#islamiyet
#Bouchra El Bali
9 yıl önce