|

Ya Sakho ya Mitroglou

Transfer döneminin kapanmasına 3 gün kala golcü arayışları hızlandıran Galatasaray, Fransa’nın Rennes takımından Diafra Sakho ve Marsilya forması giyen Kostas Mitroglou için girişimlerini hızlandırdı. Sarı-kırmızılı yönetimin, Süper Lig’i bilen golcü adayı Mevlüt Erdinç içinse pazarlıkların sürdüğü öğrenildi.

Umut Yılmaz
04:00 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:01 - 29/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray'da  forvet arayışlarında büyük hareketlilik yaşanıyor.
Galatasaray'da forvet arayışlarında büyük hareketlilik yaşanıyor.

Galatasaray’da Fransız golcü Modeste transferinden vazgeçilmesi ile birlikte forvet arayışlarında büyük hareketlilik yaşanıyor. Transfer döneminin kapanmasına 3 gün kala golcü arayışları hızlandıran sarı-kırmızılı yönetim, Fransa’nın Rennes takımında forma giyen Senegalli golcü Diafra Sakho ve Marsilya forması giyen Kostas Mitroglou için girişimlere başladı. Her iki futbolcu için de 1 yıl kiralık olarak görüşmelerini sürdüren sarı-kırmızılı idarecilerin, Sakho olmazsa Mitroglou’na yönelmesi bekleniyor. Türkiye Ligi’ni bilen golcü arayışını da sürdüren Galatasaray’ın, Medipol Başakşehir ile Mevlüt Erdinç’in transferi için pazarlıklarını sürdürüyor.

STOKE CİTY GOLCÜ ÖNERDİ

Stoke City’den eski futbolcusu Badou Ndiaye’yi kiralık olarak kadrosuna katan Galatasaray’a İngiliz kulübü yeni bir isim önerdi. Stoke City’nin, sarı-kırmızılı yönetime Mame Diouf’u önerdiği ancak teknik heyetin kabul etmediği öğrenildi. Diouf’un geçtiğimiz sezon 31 maçta sadece 6 gol atmış olması bu transferin tepkilere yol açabileceği düşünülerek istenmediği öğrenildi. Galatasaray teknik heyetinin istediği oyunculardan, geçen sezonki gol ortalaması en yüksek isim ise Marsilya’da top koşturan Kostas Mitroglou. Geçen yaz transfer döneminde Benfica’dan 15 milyon Euro bedelle Marsilya’ya transfer olan 30 yaşındaki futbolcu, forma giydiği 30 maçta 13 gol atma başarısı gösterdi. Galatasaray yönetiminin listesinde olan diğer isim Sakho ise geçen sezon istenilen performansı gösteremedi. Ara transfer döneminde West Ham United’dan 10 milyon Euro bonservis nedeliyle Fransız kulübü Rennes’e transfer olan Senegalli golcü, 31 maçta 7 gol kaydetti. Golcüsü Gomis’i satmasına rağmen Süper Lig’e 3’te 3 galibiyetle giren sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi başlamadan yeni golcüsünü kadrosuna katmak istiyor.

  • Hayaldi gerçek oldu
  • Galatasaray’ın evinde oynadığı ve 6-0 ile geçtiği Alanyaspor karşılaşmasının ardından taraftarların üçlü isteğini kırmayıp orta sahada üçlü çektiren Muğdat Çelik, “Hayaldi, gerçek oldu” dedi. Sarı-kırmızılı takıma transferi çok tartışılan Muğdat, Alanya maçının ardından yaklaşık 40 bin kişinin önünde üçlü çektirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. “Bu benim için bir zamanlar hayaldi. Beni orta sahaya üçlü çektirmem için çağırdıkları anda çok büyük gurur duydum. Sağ olsunlar. Var olsunlar. Onları çok seviyorum. Hayallerim gerçekleşti. Bu taraftara ve camiaya layık olmaya çalışacağım” dedi.
9 puanlık bir hafta

Şampiyonluktaki en güçlü rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un puan kaybettiği haftada Galatasaray, sahasında Alanyaspor’u 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek haftanın en karlı takımı oldu. Süper Lig’de Fenerbahçe’nin deplasmanda Göztepe’ye 1-0, Beşiktaş’ın sahasında Antalyaspor’a 3-2 kaybettiği ve Trabzonspor’un da Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldığı 3. haftayı galibiyetle kapatan sarı-kırmızılı takım, 3’te 3 yaparak puanını 9’a yükseltti ve yoluna kayıpsız devam etti. Galatasaray, gelecek hafta zorlu Trabzonspor deplasmanından da puan ya da puanlarla dönerek milli takım arasına moralli gitmek istiyor.

Cimbom dengeli gidiyor

UEFA ile yaptığı anlaşma gereği transfer bütçesine dikkat eden Galatasaray’da, yönetim ayağını yorganına göre uzatıyor. Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon şu ana kadar yaptığı en pahalı transfer Aytemiz Alanyaspor’dan 4 milyon Euro’ya kadroya katılan Emre Akbaba oldu. Galatasaray, geçen sezon kiralık kadrosuna kattığı Nagatomo için de İnter’e 2.5 milyon Euro verdi. Everton’dan kiralık olarak kadroya katılan Onyekuru için 800 bin Euro, Stoke City’den kiralanan Badou N’Diaye için ise 750 bin Euro ödendi. Galatasaray satılan oyunculardan ise toplamda 9 milyon 150 bin Euro gelir elde etti. Bu transferlerin en pahalısı ise 6 milyon Euro’ya Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal’e satılan Gomis oldu. Sarı-kırmızılılar, Standart Liege’e satılan Cavanda’dan 2.4 milyon Euro, Strasbourg’a giden Lionel Carole için kasaya giren para ise 250 bin Euro oldu. Galatasaray, kadrosuna kattığı 5 oyuncuya 8 milyon 100 bin Euro öderken, giden futbolculardan ise 9 milyon 150 bin Euro kazandı.

#Galatasaray
#Transfer
6 yıl önce