|

Yanal'dan klasik başlangıç

Süper Lig'in ilk 3 haftasında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde üçüncü kez girdiği sezonda da yine beklenilen performansın uzağında kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/08/2017 Tuesday
Güncelleme: 04:31 - 29/08/2017 Tuesday
Yeni Şafak
​Yanal'dan klasik başlangıç
​Yanal'dan klasik başlangıç

Süper Lig'in ilk 3 haftasında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde başladığı haftalardan arzuladığı sonuçları alamıyor. Bordo-mavililer, yeni sezonda sahasında Atiker Konyaspor’u 2-1 yenerken, deplasmanda oynadığı Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı, Göztepe’ye ise 3-2 mağlup oldu. Karadeniz ekibi, ilk olarak 2007-2008 sezonunun 11. haftasında göreve gelen Yanal ile ilk 3 maçında Ankaraspor’u 2-1, yenerken, Denizlispor’a 2-0 ve Galatasaray’a 1-0 mağlup olmuştu. 2008-2009 sezonuna da Ersun Yanal ile başlayan Trabzonspor, ilk 3 haftada oynadığı maçlarda ise 2 galibiyet ve bir beraberlik elde etti. Bordo-mavililer Ankaraspor’u 2-0, Ankaragücü’nü 2-1 yenmişti. 12 Kasım 2014'te ikinci kez bordo-mavili takımın teknik direktörlüğüne getirilen Yanal, ilk maçında Galatasaray’ı deplasmanda 3-0, ikinci mücadelesinde Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup etmiş, ardından Beşiktaş’a ise 3-0 yenilmişti. Trabzonspor Teknik Direktörü, bordo-mavili takımın başında geçirdiği 3. döneminin ilk başlangıcı olan 2016-17 sezonunda, sahasında Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup ederken, deplasmanda Gaziantepspor’a 1-0, evinde ise Osmanlıspor’a ise 2-0 mağlup olmuştu.

EN GOLLÜ DÖNEMİ BU SEZON YAŞADI

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde en gollü haftaları ise bu sezon yaşadı. Söz konusu 15 maçta 7 galibiyet ve 6 mağlubiyet elde eden Trabzonspor, 2 maçtan ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, bu sezon oynanan 3 maçta ise attığı 6 gole karşılık kalesinde de 6 gol gördü. Karadeniz ekibinin sezon başında takıma kattığı 4 oyuncudan 3'ü ilk 3 haftada forma şansı buldu, 5 golde de yeni transferlerin katkısı oldu. Forvet oyuncusu Burak Yılmaz 3 gol atarak takımının en golcü ismi olurken, Juraj Kucka ise 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

  • Onazi formaya hasret
  • Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Ogenyi Onazi de yeni sezonda takımda beklediği şansı bulamadı. Geçen sezon ligde 34 maçın 32’sinde görev alan Nijeryalı oyuncu, yeni sezonda ilk 3 haftada sadece Fenerbahçe ile oynanan maçta 28 dakika görev yaptı. Bordo-mavili takımla 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Onazi’nin, geçtiğimiz haftalarda İngiltere Championship ekiplerinden Birmingham’a transferi gündeme gelmiş, ancak çalışma izni alamaması nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti.
Sosa’da indirim

Trabzonspor'un, uzun süredir peşinde olduğu Jose Sosa için Milan ile arasındaki transfer görüşmelerinin belgesi olduğu iddia edilen evrak sosyal medyaya düştü. Milan'ın Trabzonspor'a ilk cevabı olarak servis edilen belgede Sosa için 5 Milyon 500 bin Euro talep edildiği görülüyor. Görüşmelerde aşama kaydeden iki kulüp arasındaki şu anki rakamın 4 milyon Euro’ya kadar indiği öğrenildi. Transfer, Trabzonspor'un, Tothenham'dan Sissoko'nun durumuna göre netleşecek.

#Trabzonspor
#Ersun Yanal
#Sosa
#Onazi
7 years ago