|

Yapılanma UEFA'nın kararına göre

Finansal sorunlar nedeniyle UEFA’nın kıskacındaki Trabzonspor, gelecek sezonun yapılanmasını çıkacak karara göre belirleyecek. Olumsuz kararı CAS’a taşımayı planlayan yönetim, transfer hamleleri başta olmak üzere diğer faaliyetlerini erteledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:13 - 30/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzonspor'da Aralık 2015'te göreve gelen Muharrem Usta başkanlığındaki yönetim kurulu bir yandan ekonomik tabloyu düzelterek kulüp performansını arttırmayı planlarken, bir diğer yandan da sportif başarıyı yakalayacak çalışmalarını sürdürüyor. Her iki kulvarda da planlamasını sürdüren yönetimin UEFA'da bulunan ve ekonomik tabloyu içeren dosyası elini kolunu bağlıyor. Geçen hafta UEFA'nın Zürih'teki merkezinde finansal sorunlar nedeniyle sözlü savunma yapıp iyi niyetini ortaya koyan Başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri istedikleri 4 yıllık izleme opsiyonunun çıkmasını bekliyor.



UEFA'dan çıkacak karara göre hamlelere başlayacak yönetim, olumsuz karar çıkması halinde CAS'a taşımayı planlarken, kulüp performansını arttırmanın yanı sıra finansal dengeleri sağlama konusunda da başlattığı çalışmaları iki aşamada sürdürmek istiyor. Bu konuda kararlı olan Başkan Usta, "UEFA'dan istediğimiz süreyi alacağımızı düşünüyorum. İyi niyetimizi ortaya koyduk. Buna paralel olarak yürüttüğümüz çalışmalarımız UEFA tarafından yakından takip ediliyor. UEFA'ya savunma verdikten sonra geçen bir haftalık sürede özellikle geçmişe dönük futbolcu borçlarını inceledik ve öncelikli olarak bu borçları ödemeyi planlıyoruz" dedi.


Sportif yapılanmanın planlanması konusunda da düşüncelerini açıklayan Başkan Usta, "Futbol takımını planlamakta yine ekonomiyle ilgili. Öncelikle UEFA'dan gelecek cevabı beklemek zorundayız. İstediğimiz bir sonuç çıkması halinde transfer çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.


#Trabzonspor
#uefa
#cas
#Muharrem Usta
8 yıl önce