|

Zirvede Fırtına esiyor

Süper Lig’de son haftalarda fırtına gibi esen Trabzonspor, ilk yarının son maçında evinde ağırladığı Çaykur Rizespor’u eli boş gönderdi. Abdulkadir Ömür, yıldızlaşarak 2 gol atarken, Rodallega ve Nwakaeme de ağları sarstı. Rizespor’un tek golü ise Aminu’dan geldi. Bordo- mavililer, bu galibiyetle zirveye bir adım daha yaklaştı.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 24/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:06 - 24/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor, ilk yarının son maçında Çaykur Rizespor’u 4-1 yenerek lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6’ya indirdi.
Trabzonspor, ilk yarının son maçında Çaykur Rizespor’u 4-1 yenerek lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6’ya indirdi.

Süper Lig’in 17. haftasında sahasında Çaykur Rizespor’u konuk eden Trabzonspor, her iki yarıda bulduğu gollerle karşılaşmayı 4-1 kazanarak puanını 29 yaptı ve ikinci sıraya yükselerek zirve iddiasını sürdürdü.

Maça atak başlamasına rağmen 2. dakikada Vedat, 6. dakikada da Boldrin ile kalesinde ciddi gol pozisyonları veren bordo-mavili takım, ilkinde Hüseyin’in başarılı kademesi, ikincisinde de kaleci Uğurcan’ın hamlesi ile rakibine gol şansı vermezken, 24. dakikada Abdulkadir Ömür’ün kale alanı içinde boş pozisyonda düzgün vuruşuyla 1-0 öne geçti. Sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Trabzonspor, Onazi’nin sakatlanarak oyundan çıkmasıyla orta alanda üstünlüğü rakibine kaptırmasına rağmen soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda kaleci Gökhan’ın yerine Ujkani’nin yanı sıra Abdullah’ın yerine Mustafa’yı alarak başlayan konuk Çaykur Rizespor, bu değişiklikle skor üretmeyi düşünürken, Trabzonspor ani ataklarla ikinci golü aradı. İkinci yarıda her iki takım da orta alanı zorlanmadan geçerken bordo-mavililer ani ataklardan kazanamadığı golü Abdulkadir’in 67. dakikada sahalarda ender görülen vuruşuyla elde etti. Bu golle skoru 2-0 a getiren Trabzonspor, bu dakikadan sonra savunma güvenliğini ön planda tutup çabuk ataklarla sonuca gitmeye çalıştı ve 78. Rodellaga’nın attığı golle skoru 3-0’a getirdi. 84’de Rizespor geliştirdiği atakta Aminu ile durumu 3-1’e getirdi. 90+4’de Ekuban’ın pasında hareketlenen Nwakaeme düzgün bir vuruşla skoru belirledi: 4-1.

2010-2011’den sonraki en iyi
Trabzonspor

Trabzonspor’un, Süper Lig’deki çıkışı devam ediyor. Bordo-mavili takım ligde oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Fırtına, puanını da 29’a yükseltip, zirveye bir adım daha yaklaştı. Trabzonspor, 2010-2011 sezonundan bu yana en iyi derecesini elde etti. Bordo-mavililer, 2010-2011 sezonunda ligin ilk yarısını 42 puanla 1. sırada bitirmişti. Trabzonspor, bu yıl ise ilk yarıyı 29 puanla tamamladı.

Abdulkadir Ömür rekora imza attı

Trabzonspor’un genç yıldızı Abdulkadir Ömür, Rizespor’ karşı kaydettiği 2 golle bordo-mavili forma altında 1 maçta 2 gol atan en genç oyuncu unvanını elde etti. 19 yaşındaki futbolcu, maçın ardından “61 numara Trabzon’un simgesi, bunu onurla giymeye devam edeceğim. F.Bahçe maçıyla bir havaya büründük ve galibiyetler almaya başladık. Allah nasip ederse şampiyonluğa oynayacağız” dedi.

#Trabzonspor
#Abdulkadir Ömür
5 yıl önce