|

Zirveye kartal pençesi

Beşiktaş, Karadeniz turundaki ilk maçında Çaykur Rizespor’u yenerek liderliğe yükseldi. Beşiktaş’ın golleri Sosa ve Frei'den geldi. Tolga, kurtardığı penaltıyla galibiyette önemli rol oynadı. Bir penaltı kaçıran, bir topu direkten dönen Rizespor'un tek golü Chevalier'den geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 03:06 - 13/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de Fenerbahçe ile amansız bir şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, kritik Karadeniz turunun ilk ayağında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Özellikle ilk yarıda girdiği net gol fırsatlarından yararlanamayan siyah-beyazlı takım, attığı iki golle galibiyete ulaştı; Salı günü Trabzonspor ile oynayacağı erteleme maçı öncesi de büyük moral buldu. Beşiktaş'ta kaleci Tolga, ilk yarıda kurtardığı kritik penaltıyla galibiyette önemli rol oynadı. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Rizespor savunmasında büyük hatalar yaptı; yediği 2 golle de bedelini ağır ödedi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş aradığı golü 16. dakikada buldu. Mario Gomez'in ceza sahası önünde Viera tarafından düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşta Sosa, yaptığı müthiş vuruşla siyah-beyazlıları 1-0 öne geçirdi.



DENİZ ÖNCE KALECİYE, SONRA DİREĞE


Golden 4 dakika sonra Marcelo'nun topa elle müdahale etmesiyle Çaykur Rizespor penaltı kazandı. Topun başına geçen Deniz Kadah'ın vuruşunda topa çok iyi uzanan kaleci Tolga Zengin gole izin vermedi. 26. dakikada ceza sahası içinde bomboş pozisyonda Deniz Kadah'ın kafa şutu üst direkten geri döndü. 33. dakikada Oğuzhan'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Kerim Frei, köşeye yaptığı düzgün plasesiyle durumu 2-0 yaptı. 89. dakikada Chevalier'in golüyle Çaykur Rizespor farkı bire indirmesine rağmen sahadan puansız ayrıldı.



Trabzon maçında lisanslı oyuncum oynamayacak


Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, Trabzonspor maçında oynamayacak Boyko, Marcelo ve Alexis konusunda sitemkar konuştu. “Maçı ben mi erteledim” tepkisini gösteren tecrübeli çalıştırıcı, “Burada oyuncu sarı kart görseydi oynamayacaktı” eleştirisinde bulundu.







Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Çaykur Rizespor karşısında oyuncuların gösterdikleri performansa teşekkür etti; Trabzonspor maçında oynamayacak Boyko, Marcelo ve Alexis konusunda ise tepki gösterdi. Çaykur Rizespor maçını değerlendiren tecrübeli teknik adam, “Oyunun hakimi başından sonuna kadar bizdik. Son 15 dakikada geride durduk. Ama orada hatalarımız oldu. Savunmada sayımız fazla olmasına rağmen rakibe orta fırsatı verdik. Atak sonunda dönüşte kopmalarımız oldu. Fazla pozisyon bulduk; az gol attık. Az pozisyon verdik, bir gol yedik. Çok istekli oynadık. Belki oyun akıcılığını bulamadık. Kıran kırana bir maç oldu. Bütün oyuncular o niyetle oynadı. Onlara teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık. Büyük takımın pozisyon vermemesi gerekiyor; ama oluyor. Futbol hatalar oyunu. Bütün oyunculara teşekkür ediyorum” diyerek oyuncularını övdü. Defansın ortasındaki Alexis ve Marcelo'nun Trabzonspor maçında oynamayacak olmalarıyla ilgili olarak Şenol Güneş, “Bir oyuncu burada sarı kart görürse bir maç sonra yok. Mesela Beck bu maç sarı görse Trabzon maçında cezalı olacaktı ama lisanslı oyuncu oynayamıyor. Ben mi erteledim bu maçı? Ben mi tehir ettim. Futbolcuya da haksızlık. Bunlar olmuştur. Şartlar neyse elimizden geleni yapacağız. Trabzon bizim rakibimiz. Kazanmak için çıkacağız. Diğer faktörlerin düzeltilmesi lazım. Alexis gibi isimlerin olmaması bizim için sıkıntı olacak” sitemini yaptı.



Dzeko bombası





İtalyan basını Roma'da beklenileni veremeyen Edin Dzeko'nun Türkiye'den Fenerbahçe ve Beşiktaş ile görüştüğünü yazdı. La Republica'nın haberine göre Roma'nın teknik direktörü Spaletti, Salah ve Stephan El Shaarawy'ye rağmen beklenen golleri atamayan Dzeko'yu, gelecek sezon kadroda düşünmüyor. Sezon başında Manchester City'den 11 milyon Euro'ya transfer edilen 29 yaşındaki golcü, Roma'da bu sezon toplamda 31 resmi maçta 8 gol attı. Gazete Dzeko'nun menajerinin Beşiktaş ve F.Bahçe ile görüşmelere başladığını yazdı.





#Süper Lig
#Beşiktaş
#Çaykur Rizespor
#Şenol Güneş
#Dzeko
8 yıl önce