|

ABD, Tiktok'u Microsoft üzerinden almak istiyor

Uzun süredir ABD'nin gündemini meşgul eden TikTok meselesine devlet satın alma şeklinde bir çözüm buldu. Trump'ın yasaklayacağım tehditlerinde bulunduğu şirket ise bu satışa sıcak bakıyor. Microsoft'un talip olduğu şirketin satış süreci önümüzdeki günlerde netleşicek.

09:42 - 4/08/2020 Salı
Güncelleme: 10:11 - 4/08/2020 Salı
Yeni Şafak
Microsoft şirketi satın almak istiyor
Microsoft şirketi satın almak istiyor

Trump'ın Twitter'dan sonra açtığı yeni cephe olan TikTok konusu ABD'de tüm sıcaklığını korumaya devam ediyor. Başkan uygulamayı yasaklayacağını söylerken daha önce de Dış işleri Bakanı 'Özel bilgilerinizi Çin Komunist Partisi ile paylaşmak istiyorsanız TikTok doğru adres' demişti.

  • Tartışmaların göbeğindeki şirkete Microsoft talip olurken kurumun CEO'su da bu konuyu Trump ile görüştüğünü ifade etti.


ABD operasyonları satın alınacak.

Microsoft'un planı TikTok markasının tamamını almak üzerine değil. Şirket yaptığı açıklamada TikTok markasının 4 ülkedeki faaliyet alanını satın almak istediğini belirtti. Bu ülkeler ise sırasıyla: ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya.

  • Halihazırda TikTok markasının sahibi olan ByteDance'ın ise bu satışa sıcak baktığı bu şekilde gelen eleştirilerle arasına mesafe koyacağı görüşü hakim.

Uygulama bu yıl dünyanın en çok indirilen uygulaması olurken 300 milyonluk indirilme ile de dönem rekoru kırmıştı. 800 milyona yakın kullanıcısı olan uygulama şu ana kadar 1.5 milyar kere indirilmiş durumda.



#Microsoft
#TikTok
#satın alma
4 yıl önce