|

Apple, Nokia'ya cephe aldı

Nokia'nın patent davası açmasına Apple'dan yanıt gecikmedi. ABD'li teknoloji devi, Nokia'nın bünyesinde bulunan Withings markalı sağlık ürünlerinin Apple Store'da satılmasını yasakladı.

Yeni Şafak
16:27 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz üzere Nokia geçtiğimiz günlerde Apple'a patent ihlali davası açtı. Dava gerekçesi olarak Nokia'nın elinde bulundurulan patentlerin Apple tarafından izinsiz bir şekilde kullanılması gösterildi.



Apple'dan bu davaya karşı cevap gecikmemiş ve Nokia ile birkaç şirketin patentleri olması gerektiğinden yüksek fiyat belirleyerek haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülmüştü. ABD'li teknoloji devi bu sürtüşmeyi bir ileri boyuta taşıyarak Withings ürünlerini Apple mağazalarından çıkarttı.





Vücut kardiyo baskülü, akıllı vücut çözümleyici ve kablosuz kan basıncı monitörü gibi sağlık alanında teknolojik ürünler üreten Withings, geçtiğimiz aylarda Nokia tarafından 192 milyon dolar karşılığında satın alınmıştı. Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere Withings'in ürünleri Apple Store'da satılıyordu. Fakat artık bu linklere tıkladığımızda boş bir sayfayla karşılaşıyor ve farklı ürünlere yönlendiriliyoruz.



Recode'un haberine göre iki teknoloji devi, ilk kez bu olayla karşı karşıya gelmiyor. 2009 ve 2011 yıllarında Nokia ve Apple'ın yine patent nedeniyle davalık olduğu biliniyor.



Diğer taraftan Apple, rakiplerine karşı baskı uyguladığı için eleştiriliyor. Zira ABD'li teknoloji devinin rakiplerine göre elinin daha güçlü olduğu ve olası bir ters durumda bu kozu oynamaktan geri durmadığı ifade ediliyor. Bir anlaşmazlık durumunda Apple'ın hemen Nokia'nın bünyesi altındaki Withings ürünlerini kendi mağazasından çıkartması da bu söylenenleri doğruluyor.






#Apple
#Nokia
#Patent
#Dava
7 yıl önce