Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra kurdukları şirketi, bugün Türkiye'nin en çok bilinen yerli markası haline getirmeyi başaran Casper kurucuları, mezun oldukları üniversiteye “Casper Yazılım Geliştirme Laboratuvarı” kurdu.
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu olan Casper'ın kurucuları Yalçın Yıldırım ve Altan Aras Fakılı, üniversitelerine “Casper Yazılım Geliştirme Laboratuvarı” kurdu. Yıldız kampüsünde kurulan “Casper Yazılım Geliştirme Laboratuvarı”, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin teorik öğrenimine ek olarak, uygulama geliştirebilecekleri gelişmiş bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Casper, laboratuvarı öğrencilerin ve öğretim elemanlarının, günümüzün tüm geçerli ortam ve platformlarını bir arada kullanarak yeni yazılımlar geliştirebilecekleri ve araştırma yapabilecekleri yüksek kapasitede bilgisayarlarla donattı. Şirket bilgisayarları 2 yılda bir güncelleyerek, öğrencilerin yeni teknolojileri yakından takip etmesine de olanak tanıyacak.
“Casper Yazılım Geliştirme Laboratuvarı”, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durul Ören, Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı ve Casper Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Durul Ören, Casper yöneticilerine mezun oldukları üniversiteye ve eğitime katkılarından dolayı birer plaketle teşekkür etti. Ören, üniversiteden mezun olduktan sonra, 1991'de 40 metrekarelik alanda kurdukları Casper'ı bugün Türkiye'nin en çok bilinen yerli bilgisayar markası haline getiren Altan Aras Fakılı ve Yalçın Yıldırım'la üniversite olarak gurur duyduklarını söyledi. Casper'ın kurduğu laboratuvarın, mezunlarla okul arasındaki işbirliğine güzel bir örnek teşkil ettiğini kaydeden Ören, bu geleneğin yeni mezunlarla devam etmesi dileğinde bulundu.






