|

‘iPhone X beklenenden daha geç gelecek’

Apple'ın 12 Eylül'de tanıttığı ve 3 Kasım'da satışa sunacağını açıkladığı iPhone X'i bekleyenler için kötü haber geldi. Uzmanlar, tedarik sorunu yaşayan Apple'ın, iPhone X'i 2-3 ay geç piyasaya çıkaracağını öngörüyor.

Yeni Şafak
12:17 - 29/09/2017 Cuma
Güncelleme: 12:19 - 29/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
iPhone X'in Türkiye'de yaklaşık 6 bin TL'den satışa sunulması bekleniyor.
iPhone X'in Türkiye'de yaklaşık 6 bin TL'den satışa sunulması bekleniyor.

Apple’ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı yeni akıllı telefonu iPhone X pek çok kişinin dikkatini çekmişti. Tasarımı, teknik detayları, kamerası ve özel yazılımlarıyla oldukça beğenilen telefon, beklenenden geç piyasaya çıkacağı için ise eleştirilmişti.

OLED panelden ötürü Apple’ın tedarik sorunu çektiği belirtilen telefon için beklenen tarih 3 Kasım. Fakat analistler aynı görüşte değil. Üretimin beklenenden yavaş ilerlemesi nedeniyle, iPhone X’in satışa çıkmasının 2018’i bulacağı ifade ediliyor.

OLED panelin yanı sıra Face ID teknolojisini sağlayan 3 boyutlu algılayıcıların üretiminde de aksaklık yaşandığı ve bunun da telefonun gecikmesinde önemli rol oynadığı belirtiliyor. Gecikme ile yapılan öngörüler şu şekilde:

  • Gene Muster (Loup Ventures): Apple, ön sipariş veren kullanıcıların bile birçoğuna iPhone X’i gönderemeyebilir. Cihazın dağıtımına en erken Ocak 2018’de başlanabilir.
  • Jan Dawson: Tedarikteki bu sıkıntılar Apple’ı kötü etkileyecektir. iPhone X’in satışa çıkması önümüzdeki şubat veya mart ayını bulabilir.
#Apple
#iPhone X
6 yıl önce