|

Netaş 50. yılını Ankara’da düzenlenen etkinlikte kutladı

Netaş, 2017 yılında kutladığı 50. yıldönümü için Ankara’da bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Başbakan Yıldırım da konuşma yaptı. Yıldırım "Siber saldırılara karşı güvenlik önlemlerini artırmamız gerekiyor. Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik" dedi.

Yeni Şafak
09:29 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:05 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Netaş’ın Ankara’da düzenleyeceği 50. Yıl Ankara Zirvesine Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra ZTE Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Yin Yimin de katıldı.
Netaş’ın Ankara’da düzenleyeceği 50. Yıl Ankara Zirvesine Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra ZTE Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Yin Yimin de katıldı.

1967 yılında kurulduğundan bu yana Türkiye’nin telekomünikasyon altyapısının kurulmasında ve telefon hizmetlerinin Anadolu’nun tamamına yaygınlaştırılmasında önemli rol oynayan Netaş, 2017’de 50. yılını kutluyor. Ankara'da düzenlenen 50. yıl kutlamaları kapsamında Başbakan Binali Yıldırım da konuşma yaptı.


Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

"Dünyadaki her canlı ve cansız varlıkta bilgi iletişim teknolojileri vazgeçilmez bir unsur haline geliyor. Öyle ki bu teknolojiler olmadan günlük hayatımızı sürdürmemiz imkansız hale geliyor. Devir artık nesnelerin interneti ve endüstri 4.0 devri.

Mikroçip teknolojisi, süper bilgisayarlar, iletişim teknolojisi ve yapay zeka. Geleceği işte bu teknolojiler belirleyecek. Gelecekte vücudumuza yerleştirilmiş sensörler olacak. Anlık olarak sağlık durumumuz bu teknolojilerle takip edilecek.

Teknolojide hızlı dönüşüm

15 yılda uluslararası kuluçka merkezleri kurduk, yerli çip üretimi için çalışmalara başladık, uzaya uydu göndererek adeta bir filo kurduk, 64 teknopark ve 40 bin personelden oluştan dev bir ekip kurduk. Türkiye olarak bu alanda büyük bir dönüşümü hızlı bir şekilde geliştiriyoruz.

Tabii ki bunlarla kalmayacağız. Birinci önceliğimiz yerli teknolojiye sahip, katma değere sahip teknolojik ürünler geliştirmek. Netaş ve ZTE ortaklığı bu anlamda büyük önem taşıyor.


Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik!

Yerli yazılım geliştirme platformuna muhakkak sahip olmamız gerekiyor. Bunu yapamazsak, teknolojiye ve bilgiye sahip olamayız. Bundan sonraki hedeflerimizin başında bu platformları geliştirmek olacak.

Siber saldırılar bir devlet veya şirketi durdurmakta ve güvenliğini tehdit etmektedir. Hayatımızın devamı tehdit altında. Bu nedenle bu saldırılara karşı güvenlik önlemlerini almamız gerekiyor. Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik. Gelecek 5 yılda onbinlerce siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız olacak."


50. yıl etkinliğinde Netaş ile ZTE arasında anlaşma da imzalandı. Böylece Netaş ile ZTE Ar-Ge güçlerini birleştirerek, yepyeni bir ürün portföyüyle iç ve dış pazarlara açılmış olacak.

"Ar-Ge güçlerini birleştirerek yepyeni ürün portföyü oluşacak"



Netaş CEO’su C. Müjdat Altay etkinlikle ilgili olarak, “Türkiye telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri sektöründe çığır açan ilkleri barındıran 50 yıllık tarihimizde yeni ortağımız ZTE’nin gelişi daha şimdiden çok özel bir yere sahip. Netaş ve ZTE ArGe güçlerini birleştirerek, yepyeni bir ürün portföyüyle iç ve dış pazarlara açılacak, Netaş’ın Türkiye’de üretilmiş teknolojilerin dünya pazarlarına ihracatı alanındaki liderliğini pekiştirecektir. Kamu ve özel sektörden müşterilerimiz, tüm iş paydaşlarımız ve çalışanlarımızla beraber olacağımız 50. yıl buluşmamızda bu yönde yeni yatırımların ilk adımını atacağız” dedi.

#Netaş
#Bilişim
#Başbakan Yıldırım
6 yıl önce