|

Pokemon Go yüzünden hayatını kaybetti

İlk çıktığı zamanlarda dünya genelinde çok büyük ses getiren ve ülkemizde yayınlanmamasına rağmen binlerce kişi tarafından oynanmaya başlanan Pokemon Go yine can aldı.

Yeni Şafak
12:14 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 09:18 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak
Pokemon Go daha önce de ölüm ve yaralanmalara sebep olan kazalara neden olmuştu.
Pokemon Go daha önce de ölüm ve yaralanmalara sebep olan kazalara neden olmuştu.

Yapımcı şirket Niantic'e milyarlarca dolar kazandıran fakat son zamanlarda ilk günlerdeki popülaritesini kaybeden Pokemon Go ile ilgili acı haber bu kez Japonya'dan geldi. Japonya'da yaşanan olayda ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olan

Keita Noritake

, okul çıkışı kendini Pokemon Go'ya aşırı kaptırmış, ana yola çıktığında karşıdan gelen kamyonu görememiş ve kamyonun altında kalmış. Kaza sonrası çocuk hastaneye kaldırılamadan olay yerinde hayatını kaybetti.



Yaşanan bu acı olay,

Pokemon Go oyunu yüzünden gerçekleşen ilk ölüm haberi değil.

Bütün güvenlik güçlerinin yanı sıra, uzmanlarında oyun konusunda yaptığı uyarılar pek dikkate alınmıyor. Bir çok oyun kullanıcısı, oyunu oynarken kendilerini fazla oyuna kaptırıyor ve bunun sonucunda istenmeyen kazalar oluyor. Yaşanan son ölüm haberi sonrası oyunun yapımcısı tarafından henüz bir açıklama gelmedi fakat Japonya'daki bazı dernek ve sivil toplum örgütlerinden tepkilerini dile getirdikleri açıklamalar geldi. Bu açıklamaların ortak noktası ise oyunun yasaklanması yönünde. Popüler oyun ülkemizde henüz yayınlanmadı fakat birçok kullanıcı oyunun apk dosyasını indirerek telefonlarına kurdu ve oynamaya devam ediyor.









#Pokemon Go
#Pokemon
#Japonya
#Keita Noritake
#pokemon go ölüm
7 yıl önce