|

İbrahim Ufuk Kaynak çarpıcı detaylarla anlattı: Menachem Mendel Schneerson ile Sabetay Sevi'nin bağlantısı ne?

Semih Bozkuş
22:53 - 19/01/2024 Cuma
Güncelleme: 23:20 - 19/01/2024 Cuma
Yeni Şafak

Yeni Şafak'ın sevilen serisi Hafıza'nın 73'üncü bölümünde yine gündemin nabzı tutularak çarpıcı olaylar detaylarıyla ele alındı. Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ve Gazeteci Ersin Çelik bu hafta ABD'de altı kazılan sinagogu masaya yatırarak bilinmeyenleri anlattı. Söz konusu sinagogu yaptıran Menachem Mendel Schneerson ile ilgili detayları paylaşan Kaynak, bu ismin Osmanlı'da Sabetaizm tarikatının kurucusu Sabetay Sevi ile bağlantısını anlattı.

Hafıza bu hafta 73'üncü bölüm ile izleyicileriyle buluştu.Geçmişin ve bugünün nabzını tutarak geleceği kurgulayan Hafıza'da, Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ve Gazeteci Ersin Çelik, bu bölümde ABD'de altı kazılan sinagogu masaya yatırarak bilinmeyenleri anlattı.

Konunun detaylarına inen Kaynak, söz konusu sinagogu yaptıran kişinin Menachem Mendel Schneerson isminde bir Yahudi olduğunu söyledi.

Tünel kazanların Schneerson'ın tarikat üyeleri olduğunu aktaran Kaynak, bu ismin 1664 yılında Sultan 4. Mehmed'in karşısına çıkartılan İzmir Yahudisi Sabetay Sevi ile bağlantısına değindi.

Schneerson ile Sabetay Sevi'nin bağlantısı ne?

Sevi'nin kendisinin din adamlığı olduğunu ancak Hahamların karşı çıkması üzerine kendi grubunu kurduğunu ifade eden Kaynak, "Kendisinin mesih olduğunu, yani beklenen Yahudi kralı olduğunu söylüyor ve aynı şahıs Menachem Mendel Schneerson denen adam. O da aynısını söylüyor. Taraftarları bugün de onun kendisinin böyle olduğunu söylüyor." dedi.

Schneerson ile Sevi'nin ortak inancı Kabela'ya ilişkin detayları aktarırken Amerikan dolarının üzerindeki piramide ve içerisindeki göze ilişkin detayları paylaşan İbrahim Ufuk Kaynak, iki ismin arasındaki bağlantılara ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

#Menachem Mendel Schneerson
#Sabetay Sevi
#ABD
#New York
#Sinagog
4 ay önce