
İstanbul’da son aylarda mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar, Megakent’in su rezervlerini alarm seviyesine düşürdü. İSKİ’nin paylaştığı 7 Ocak 2026 tarihli güncel verilerde, İstanbul barajlarının genel doluluk oranının yüzde 27,63’e gerilediği görülürken, Sazlıdere Barajı’ndaki tablo kuraklığın boyutunu gözler önüne serdi.
İstanbul’un en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nda doluluk oranı yüzde 16,44’e kadar düştü. Baraj havzasında havadan çekilen drone görüntüleri, suyun yüzlerce metre geri çekildiğini ve daha önce sular altında olan geniş alanların tamamen kuruduğunu ortaya koydu. Kuruyan alanlarda toprağın derin çatlaklarla kaplandığı ve barajın orta kısımlarında su seviyesinin düşmesiyle yeni adacıkların ortaya çıktığı görüldü.
İSKİ tarafından açıklanan güncel veriler, İstanbul’u besleyen 10 barajın büyük bir kısmının kritik seviyenin altında olduğunu gösteriyor. Elmalı Barajı yüzde 80,77 ile en yüksek doluluğa sahipken; Kazandere Barajı yüzde 4,03 ve Pabuçdere Barajı yüzde 7,43 ile kuruma noktasına geldi. Şehrin dev su depolarından Terkos yüzde 16,69, Büyükçekmece ise yüzde 18,77 doluluk oranıyla alarm veriyor.






