00:52, 25/08/2026, SalıG: Güncelleme: 00:52, 25/08/2026, Salı
Ahlat'ta Malazgirt coşkusu: Çelik Kanatlar ve Mehmetçik sahada
Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü kutlamaları Bitlis'in Ahlat ilçesinde büyük bir coşkuyla başladı. İçişleri Bakanlığı, 445 personeli, helikopter gösterileri, atlı ve motorlu birlikleri ile son teknoloji operasyonel sistemleriyle etkinlik alanındaki yerini aldı.
Anadolu'nun kapılarını millete açan şanlı Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen geniş kapsamlı etkinliklerle büyük bir gurur ve coşku içinde kutlanıyor.
İçişleri Bakanlığı, zaferin manevi mirasını yaşatmak ve operasyonel gücünü sergilemek amacıyla Ahlat'taki 'Malazgirt 1071 Anma Programı'na 445 personel ile katılım sağladı.
Gökyüzünde ve sahada görsel şölen
Etkinlikler kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince icra edilen 'Çelik Kanatlar' ve 'Üzüm Salkımı' helikopter uçuş gösterileri izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Alanda görev yapan atlı birlikler ile motosikletli timlerin devriye ve kortej geçişleri vatandaşların büyük beğenisini topladı.
Yerli teknolojiler ve kabiliyetler tanıtılıyor
Etkinlik alanında kurulan tanıtım noktalarında Bakanlığa bağlı güvenlik güçlerinin havada, karada ve su altındaki operasyonel kabiliyetleri sergileniyor. İnsansız hava araçlarından su altı operasyon cihazlarına, modern arama kurtarma ekipmanlarından yüksek güvenlik donanımlarına kadar birçok yerli ve milli teknolojik sistem ziyaretçilerle buluşturuluyor. Ayrıca vatandaşlara acil durumlarda hızlı erişim sağlayan 'Hayat 112 Acil' mobil uygulamasının da bilgilendirmesi yapılıyor.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Malazgirt Zaferi'nin ruhunu ve coşkusunu paylaşmak üzere tüm vatandaşlar Ahlat'taki kutlama alanına davet edildi.











Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.