|
Fox tv"den cevap!

Bekir Hazar tarafından 11.02.2008 tarihinde bu köşede “dizizedeler” geliyor başlığı ile yazılan yazıda, doğrudan FOX TV''nin ve yöneticilerinin şeref ve haysiyeti hedef alınmış ve onun kişilik haklarına, ticari itibarına, ticari ilişkilerine saldırılmıştır.

* * *

FOX TV hakkındaki bu yazı tamamen gerçeğe aykırıdır. Çünkü Bekir Hazar, yazısındaki konularla ilgili bilgi sahibi olabilecek bir konumda değildir. Yazı içeriği incelendiğinde, yazının herhangi bir ticari şirket için ticari sır anlamında olan ve ilgilisinden başka kimsenin bilemeyeceği, sözleşmeler ve ödemelerle ilgili olduğu görülecektir. Bu sebeplerle tamamen gerçeğe aykırı olan bu yazının, FOX TV''nin şeref ve haysiyetini ihlal etme; kişilik haklarına, ticari itibarına, ticari ilişkilerine saldırı ve zarar verme amacıyla yazıldığı ve münhasıran FOX TV''nin hedef alındığı ortadadır.

* * *

Bununla birlikte Anayasa''nın 48. Maddesi ve Borçlar Kanunu''nun 19. Maddesi ile Türk hukukunda sözleşme serbestliği ilkesi kabul edilmiştir. Sözleşme serbestliği ilkesinin verdiği imkanlarla yapılan sözleşmeler ve uygulamaları, sadece sözleşme taraflarının serbest iradelerini ortaya koyacak, üçüncü kişileri ilgilendirmeyecektir. FOX TV de bu ilke çerçevesinde yapımcı firmalarla yaptığı sözleşmelere göre yapması gereken ödemeleri, vadesinde ve hiçbir gecikmeye uğratmadan eksiksiz bir şekilde yapmaktadır.

* * *

Türkiye''de 23 tane ulusal düzeyde yayın yapan kanal bulunmakta ve bunların pek çoğu FOX TV ile aynı içerikte ve aynı izleyici hedef kitlesine yönelik yayın yapmaktadır. Buna rağmen, söz konusu yazı dikkatle okunduğunda görüleceği üzere yazının tek ilgisi olarak sadece FOX TV gösterilmiş ve FOX TV''nin ödemelerinin geciktirdiği belirtilmiştir.

Her ne kadar yazının sektörün geneli hedefe alınarak ve eleştirme amacıyla yazılmış olduğu iddia edilebilirse de yazının sonuç bölümünde sadece FOX TV''nin belirtilmesi ve başka herhangi bir kanaldan örnek verilmemesi, yazılan yazı ile sadece FOX TV''nin belirtilmesi ve başka herhangi bir kanaldan örnek verilmemesi yazılan yazı ile sadece FOX TV ve yöneticilerinin şeref ve haysiyetinin hedef alındığı ve onun kişilik haklarına, ticari itibarına ticari ilişkilerine saldırı amacıyla yazıldığını ortaya çıkarmaktadır.

FOX TV hukuk müşaviri Av. Ekrem Alparslan UYSAL”

16 yıl önce
Fox tv"den cevap!
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon