|
Fox"tan cacık olabilir!

Fox''un kuruluş aşamasında ABD''den ithal edilen genel müdür Devid, Türkiye''yi hiç tanımadan bodoslama dalmıştı işin içine.

Taksimlerde, köhne cafelerde ne olduğu belirsiz, kimsenin tanımadığı insanlarla proje görüşmeleri yapıyordu.

Çok ünlü bir sanatçı dostumun doğum gününü kutluyorduk Swiss Otel salonlarından birinde. Yaklaşık 50 kişi vardı özel gecede. İçlerinde Fox''un genel müdür yardımcısı da bulunuyordu. Muhabbet ederken telefonu çaldı. Arayan genel müdür Devid idi. "Müjde Taksim''de bir cafede ünlü bir yapımcı ile az önce anlaştık. Türkiye''nin en ünlü sanatçılarından birini yeni proje için kanala transfer ettim" diyordu.

Transfer ettiğini söylediği sanatçı doğum gününü kutladığımız, yanımızda olan kişiydi. Ve dahası projeden haberi yoktu. Üstelik Devid''in pazarlık yapıp kendi adına anlaştığı yapımcıyı sanatçı dostumuz hiç tanımıyordu.

Yapımcı olduğunu iddia eden kişi "Şu ünlü, bizim sanatçımız" diyerek koskoca Fox''un genel müdürünü fena işletmişti. Birebir tanık olduğum bu olaydan sonra "Fox''tan bir cacık olmaz" diye yazmıştım...

Şimdi Fox''ta Devid gitti yerine Gary Davey geldi. Acaba o da bodoslama işe dalıp Devid gibi duvara mı toslayacak diye düşündüm. Meğer Gary Mayıs ayından beri Türkiye''de seyirci profili üzerinde çalışmalar yapıyormuş. İşlere perde arkasından yavaş yavaş müdahale edip genel müdürlüğe hazırlanıyormuş. Nitekim son aylarda kanal hızla yükseliyor. Star''ı solladı, üçüncülük için atv''yi gözüne kestirmiş durumda. Fox''ta kiminle konuşsam "Perde arkasında Gary var" diyor. Peki bu Gary kim?

İngiltere''de BBC''ye karşı Sky efsanesini kuran adam... Habercilik ikonu BBC''yi Sky ile vurmuş.

Starindia, Sky İtaila, ABD Sky''ın oturmasında bir numaralı isim. Honk-Kong''ta bile çalışmış. Her yeni girdiği işte çıtayı hep yükseltmiş, başarılı olmuş. Murdocck''ın Bulgaristan-Sırbistan-Polonya üçgenindeki medyasının süpervisorlüğünü yapmış. Sokaktan geliyor. Muhabirlikle başlamış işe. Takım oyununu seviyor, kendi kafasına göre tanımadığı insanları yapımcı diye karşısına almıyor. Reytingleri dakika dakika inceliyor, iyi izlenme oranları alan programları yapanların ayağına kadar gidip tebrik ediyor. Servisleri tek tek dolaşıyor, personelini sık sık ziyaret ediyor.

"İyi bir analist, radikal kararlar alan, ezber bozan, gittiği her kanalı birinci yapan biri" diyor onu tanıyanlar.

Fox''tan artık "Bir cacık olmaz" diyemiyorum..

15 yıl önce
Fox"tan cacık olabilir!
PKK’ya nasıl silah bıraktıracaksınız?
Üç kıtada Türkiye izleri. Dünyanın ekseni değişir. “Türkiye ne yapmak istiyor, Erdoğan’ın aklında ne var.”
Kuzu Partisi’nden çakma Cadillac’a
* Münbiç’te “DEAŞ bitmedi gitme” saldırısı.. * İçeride neden ‘Suriyeli düşmanı’ olduk? * İki tarafta da Türkiye’ye tuzak kuruluyor.
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi