|
RTÜK acayip kazandırdı

RTÜK sabah programlarında ünlülerin hayatlarının masaya yatırılmasından rahatsızdı. Bu taraflara iletildi. Fox''da Şenay Düdek hemen format değişikliğine gitti. Dobra Dobra''da son günlerde çok değişik konular ele alınıyor.

Kayıplar araştırılıyor, çözülemeyen cinayetler avukatlar, emniyet görevlileri, psikologlar eşliğinde tartışılıyor. Hatta DNA testi lazımsa Şenay cebinden ödeyerek bunu bile yaptırıyor. Tam bir dedektif olmuş yani...

Gazetelerin 3''üncü sayfasını ekranlara taşıdı Dobra Dobra... Peki ne mi oldu? Program patlama yaşadı. Şenay Düdek Fox''a geçtiğinden beri en yüksek izlenme oranlarına ulaştı. Son yayın 20 share aldı. Fox hemen hiçbir programında bu izlenme payını yakalayamadı...

RTÜK uyarısı Fox''a acayip kazanç sağladı... Şenay Düdek yeni formatıyla aldı başını gidiyor.

* * *

M.Ali Önel yıllarca Uğur Dündar ile birlikte çalıştı. Sonra Arena''dan ayrılıp Star''a geçti ve Deşifre''yi yapmaya başladı...

Bu tarz ayrılıklarda genellikle kırkınlıklar yaşanır. Uğur Dündar da şimdi Star''a geçti...Hem haberin patronu olarak anchormanlık görevini üstlenecek, hem de 17 Mart''tan itibaren Arena''yı aynı kanala taşıyacak.

Deşifre de Arena da hemen hemen aynı formatta... Teamüllere göre bir kanala yeni gelen eskiyi tabiri caizse yer, götürür... Ancak bu defa durum farklı.

Bir zamanlar etle tırnak gibi omuz omuza çalışıp kırgın olarak yollarını ayıran bu ikili tekrar aynı kanalda buluştuklarında bir iktidar savaşına girmiyor.

Oturup konuşmuşlar. Aralarındaki tüm buzlar erimiş durumda. Arena başlayacak, Deşifre de devam edecek. Kimse kimsenin ayağını kaydırmayacak... Hatta Uğur Dündar Arena''nın formatını biraz daha değişik tutarak Deşifre ile aynı program olmamaya çalışacak. Uğur Dündar burada ağabeylik yaparak, Mehmet Ali Önel gibi bir yeteneği harcama yoluna gitmedi.

Tam aksine ona her türlü destek sözü verdi.

Profesyonellikten de öte örnek alınacak bir durum. Birbirleriyle rakip olup da şimdi kucaklaşan ikiliyi kutluyorum.

* * *

Beyaz her program öncesi stüdyodaki seyirci gençlere konuşma yapıyor. İşte Beyaz''ın son konuşması;

“Arkadaşlar az sonra program başlayacak. Üç saat boyunca stüdyodan çıkmak yok. İçinizde hamile olanlar varsa şu sağdaki köşede doğurabilir... Tuvaleti gelenler yanındakinden izin alarak oturduğu yerde gereğini yapsın. Zaten stüdyomuz yokuş aşağı... Olay yandaki stüdyoya taşınır”

Yandaki stüdyoyu araştırdım. Seda Sayan''ın çıktı.

16 yıl önce
RTÜK acayip kazandırdı
Bu başarı hepimizin
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a
Herkeste bir ‘ben’ var, bir de ‘gerçeklik’…
Yatırım grevi
Gölge oyunu...