|
Sağır Oda"nın yanlış seçimi!

Kanal D''de ilgiyle izlenen Sağır Oda, hepimizi güldüren bir sürprize imza attı... Popstar yarışmalarından şov, eğlence ve tartışma programlarına, hatta ana haber bültenlerine bile transfer olan Ajdar vardı Sağır Oda''da..

Bir tek dizi kalmıştı onsuz... Bu hasret de sona erdi...

Dizide vatansever Türk gizli Örgütü, Ukraynalı karapara şebekesinin kadın liderlerini kaçırıyor. İş konuşturma faslına gelince bunu bir türlü beceremiyorlar. Artık ellerinde son çare olarak Ajdar''ın Çikita Muz şarkısı kalmıştır. Ukraynalı kadının kulaklarından beynine Ajdar''ın sesiyle Çikita muz şarkısını basıyorlar.

İşkenceye bak... Voooov hayali bile işkence yahu...

Sağır Oda''nın yapımcısı Cüneyt Özdemir ile bu ilginç işkence yöntemini konuştum.

“Nerden çıktı Ajdarlı Çikita Muz ile işkence fikri” diye sordum.

Cüneyt bunun senaryo gereği bir hayal mahsulü olmadığını söyledi. 12 Eylül döneminde gerçeği yaşanmış. Mahkumlardan yapılan işkence yöntemlerini dinlemişler. “Bunlardan biri de sonuna kadar açılmış müzikdi” diyor Cünyet. Özellikle arabesk müzik dinletiyorlarmış mahkumlara, sesi sonuna kadar açarak. Çıldırtıcı bir şeymiş...

“Dizide gerçek hayattan yaşanmış bir işkenceyi yansıttık, başka bir şey değil” diye ekliyor Cüneyt Özdemir...

Onbinlerce şarkı var... Peki ama neden Ajdar?... Neden onun Çikita Muz''u...

Üç şarkı üzerinde durmuşlar. Epey tartışmışlar. Bunlardan biri de bizi Eurovision''da temsil eden Çetin Alp''in “İştee Operaaa” şarkısıymış. İkincisi Ajdarlı Çikita Muz. Üçüncüsünü ise benden gizledi Cüneyt.

Yapım ekibi uzun tartışmalardan sonra güncel diye işkence şarkısı olarak Ajdar ve Çikita Muz''unda karar kılmışlar. Üstelik Ajdar ile görüşüp onun iznini de almışlar. Ve bir başka sürpriz, telif ödemişler Ajdar''a... Kaç para ödediklerini açıklamıyor Cüneyt... Ajdar tv programlarına ve konserlere çıkmak için 40 bin dolar istiyor “Benim fiyatım bu, işinize gelirse, ben hiperstarım” diyordu... 40 bin mi yoksa 40 dolar mı aldı meçhul. Ancak öyle veya böyle bazı kesimlerin güldüğü, bundan ne köy ne de kasaba olur dediği Ajdar, görüldüğü üzere para kazanmaya başladı bile...

Sağır Oda ekibinin herşeye rağmen hata yaptığına inanıyorum. Çikita Muz şarkısı yanlış bir seçim. Ajdar''ın “Kon kon kon, kon aşka kon, don don don... Don aşka don. Seni sevdim en son. Sınava soksan beni on alırım. On on on” şarkısı bence işkence sahnesine daha iyi giderdi!

17 yıl önce
Sağır Oda"nın yanlış seçimi!
Ekonomik kalkınmada nitelikli işgücünün rolü
Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin kamu personeline yansıması (2)
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…(3)
Devletsizlik ve ulussuzluk
Yasa ve toplumsal meşruiyet: 28 Şubat