|
Sürpriz kadro, flaş sonuç

Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile burun buruna olan Trabzonspor, çekindiği rakibi Gaziantep karşısına sürpriz bir kadro ile çıktı! Ama flaş bir sonuç aldı! Şenol Güneş, sol kenara Egemen''i, ileri uca da Pawel Brozek''i yerleştirdi. Umut, Egemen''in, Burak da formasına kavuşan Serkan''ın önünde oyuna başladılar. Jaja ise forvet arkası olarak sahadaki yerini aldı. Orta sahanın ağır yükü yine Selçuk ile Colman''a kaldı. Geçen hafta burnu kırılan ve ameliyat olan kaleci Tolga maskesini maç başladıktan sonra attı. Giray ile Glowacki de geri dörtlünün ortasını kapattılar.

Teknik direktör Şenol Güneş futbolcularına kesinlikle aynı saatte başlayan Fenerbahçe-İstanbul BB maçı ile ilgili kafalarında tek bir soru bile olmamasını istedi. Ve Fenerbahçe maçında hangi sonuç olursa olsun kesinlikle de tribünden anons istemedi!

Oyuna tempolu başlamak isteyen Trabzonspor başlarda bunu pek beceremedi. Yardımcı hakem Tarık Ongun''un tribünden göründüğü kadar rakibi ile aynı hizada olan Burak''ın pozisyonuna ofsayt kaldırılması şanssızlıktı. Aynı yardımcı bu defa penaltı ve kırmızı kartta etkiliydi. Gaziantep oyunu iyi kapattı. Trabzonspor''a pozisyon vermedi. Orta sahada çok pas yaptı. Ancak bu kısa ve ani paslar konuk ekip adına pozisyon getirmedi. Orta alandan uzun toplarla çıkmayı deneyen Trabzonspor, ilk farsatta hem golü buldu hem rakip 10 kişi kaldı. Dany, Burak Yılmaz''a penaltı yaparken kendisini de oyun dışında buldu. Murat''ın yerine Yalçın''ın girişi ile de Gaziantep orta alanda daha çık sıkıntı çekti. Öne geçen Trabzonspor eksik kalan rakibi önünde daha rahat top çevirmeye başladı. Nitekim Egemen''in mükemmel bindirmesi ve arka direğe gönderdi ortaya Pawel''in vurduğu kafa şutu ile farkı ikiye çıkarması takımı iyice rahatlattı. Ardından Selçuk''un ara pasına çok iyi hamle yapan Burak yaptığı en iyi şeyi yani golü buldu ve devreyi 3 farkla kapattı.

İkinci yarıya konuk ekip daha iyi başladı. Nitekim Olcan''ın ceza sahasına girerken Glowacki tarafından düşürülmesi ile tam 18 çizgisinde kazanılan serbest vuruştan yararlanamadı. Trabzonspor geçmiş maçlara oranla nispeten iyi oynayan ama yorulan Jaja''nın yerine Alanzinho''yu ardından da Pawel''in yerine Engin''i alarak oyuna tamamen hakim oldu. Wagner'' Orhan Gülle değişikliği konuk ekip adına pek etki yaratmadı.

Trabzonspor''da oldukça sakar bir gününde olan Glowacki dışında neredeyse tüm oyuncular geçmiş maçlara oranla çok daha pozitif oynadılar. Yine de Selçuk, Burak ve kaleci Tolga''yı bunların üstüne koyabiliriz. Her iki bekin de oyuna katılması Trabzonspor adına hayli etkili oldu. Ancak ikinci yarıda biraz da fantezi yapmaya kalkınca olabilecek daha fazla gol gelmedi. Konuk Gaziantepspor oyuna iyi başlamasına rağmen 10 kalmanın bedelini ağır ödedi. Hakem Cüneyt Çakır ise son derece kararlı düdükler çaldı. Glowacki''ye sarı yerine kırmızı kart gösterse pek sorgulanmazdı!

13 yıl önce
Sürpriz kadro, flaş sonuç
Helikopter düştükten sonra Yazıcıoğlu sağ mıydı?
Korku zamanı
Boykotta kafalar neden karışık
Kimin enflasyonu
Terör örgütü elebaşı olarak İsrail portresi…