|
"Devam" varken...

Türk seyircisi ilk defa böylesine bir milli gurur vesilesi yakalamıştı. Tabiiki bunu Denizli ve talebeleri gerçekleştirmişti. Devam ettirmeleri de rakiplerden çok onların elindeydi.

Kolay harcanmaması gereken bu tarihi fırsatı çok basit fiziki ve mantıki hatalarla yitirdik. Ne gerek ti o Alpay. İngiltere-96''da gole giden Hırvat Vlaoviç''i fair play adına gole yollar, Türkiye''nin ümidini tüketirken Hollanda-2000''de Fernando Couta''ya kasti hareket niye?

Gerçi Alpay çıktı takım düzeldi, atak yapmaya başladık, demek ki bazan fazlalıkları da atmak gerekirmiş, eksik tamamlamak gibi. Ama Alpay turnuvadaki başarılı ismine de gölge düşürdü.

Oysa Rüştü''nün nefis kurtarışları, Portekiz''in dışarı giden vuruşları sanki Türkiye''ye yarı final müjdesi gibiydi. İp kopunca Rüştü''de diğer futbolcular da moralmen oyundan düştü. Maçın devresi bitmişken Arif''in kişisel gayretleriyle kazandığımız penaltı Arena''yı süsleyen seyircimizi coşturmaya yetmişti. Ama Arif penaltıyı kaçırırken taraftarlarımızda keçileri kaçırmıştı.

Hakan''ın şampiyonadaki en popüler isimlerden biri olduğu herkesin malumu. Amsterdam ve mağazalar onun formalarıyla süslü. Dünya''nın bu büyük "Kafası" görüşlerini belirten her Portekiz''liyi fazlasıyla korkutuyordu. Bir iki ortanın dışında kralımızı pozisyona bile sokamadık.

Zaten Nuno Gomez''in iki vuruşu Ay-Yıldızlı ekibimizin tükenişini ilan ettiğinde dakikalar daha 56''ydı. Bundan sonrası ise tribünleri tümüyle hakemiyitine alan Türkiye Arena Stadı''nın zeminini Portekizlilere teslim etmiştik. Ufak tefek gayretler sadece prestiji kurtarmaya yönelikti. Portekiz şov yaptı, bizde alkışladık.

Maçın en güzel tarafı yedide altısı Türk olan statta Türk-Portekiz seyircisinin yanyana dostluk içinde müsabakayı seyretmesiydi. Hollandalı hakem Dick Joll maça damgasını vuran adamdı. Sarı ve kırmızı kartlarda o akadar ileri gittik ki Hollanda''nın geleceğine büyük yatırım yaptı.

Gerçekten de yarı final, belkide final, olabilecek bir şeydi. Kimbilir güvensizlik veya inançsızlık, birazda dikkatsizlik çok alıştığımız, pek sevdiğimiz EURO 2000''den erken dönmemize sebeb oldu. Devam etmek varken bu dönüş pek hoşumuza gitmedi. Ama yine de Denizli ve futbolculara bize bu heyecanı yaşattıkları için teşekkür ediyoruz.

24 yıl önce
"Devam" varken...
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle