|
Baskı süreci devam ediyor

Kamuoyu yanılmasın, onlar ne istiyorlarsa, iktidar olmak iuçin istiyorlar. Onlar iktidarlarını sürdürmek için milletsiz bir devlet de isterler.

Yıllar önce yapılan bir konuşma yüzünden, Erbakan Hoca''nın ömür boyu siyasi hayattan uzak tutulmaya çalışılması, "28 Şubat" sürecinin devam ettiğini gösteriyor.

Ceza Kanunu''nun her yana çekilebilen 312''inci maddesiyle, Tayyip Erdoğan, Hasan Celal Güzel, Şükrü Karatepe ve Hasan Hüseyin Ceylan''ın da siyasi hakları ellerinden alındı.

Şimdi aynı madde Demirel''in Çankaya''da kalma süresini uzatmak için kullanılıyor. Böylece Ecevit ile Yılmaz da koalisyon hükümetinin ömrünü uzatmaya çalışıyor.

Dayatma sürecinin "üç ahbab çavuş"u Demirel, Ecevit ve Yılmaz, iktidarlarının ömrünü uzatmak için, 163''üncü maddeyi bile yeniden yürürlüğe koyabilirler.

Onlar iktidar olmak için darbe dahil her yola başvurdular. Ustaları Demirel''le elele vererek, "28 Şubat" sürecinin mimarları oldular. Demokrasi özürlü siyasetin yolunu onlar açtılar.

Onların özürlü demokrasi anlayışı ekonomiye "Eş dost liberalizmi" olarak yansıdı. Dostları için kamu kuruluşlarını özelleştirdiler. Yine aynı dostları için, özelleştirdikleri kuruluşlarını yeniden kamulaştırdılar.

Özelleştirildiyse, onlar özelleştirdiler.

Kamulaştırıldıysa onlar kamulaştırdılar.

Onlar kerhen destekledikleri Avrupa Birliği adaylığından da çekilmeye hazırlar. Biliyorlar ki AB içinde "Özelleştirildiyse biz özelleştirdik, yeniden kamulaştırıldıysa, biz kamulaştırdık" diyemiyecekler.

Kamuoyu yanılmasın, onlar ne istiyorlarsa, iktidar olmak iuçin istiyorlar. Onlar iktidarlarını sürdürmek için milletsiz bir devlet de isterler. Üç yıldan bu yana ne yaptılarsa, kendilerine iktidar olma yolu açan dayatmacılar için yaptılar.

Onlar dayatmacılarla elele vererek, üniversite''den Meclis''e kadar bütün kamu kurum ve kuruluşlarını çalışamaz hale getirdiler.

Onlar, milletsiz bir devlet, seçmensiz bir demokrasi, öğrencisiz bir üniversite, şirketsiz bir ekonomi istedikleri için özel ve kamu kuruluşlarıyla toplum büyük bir kaosa sürüklendi.

Onların amaçları gibi, araçları kabul edilemez. Bu yüzden, bir dünya devleti olma yolunda olan Türkiye, onların elinde koca bir hapishaneye dönüştü.

24 yıl önce
Baskı süreci devam ediyor
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset