|
Tarih her zaman zaferi kazananları hatırlar

Fenerbahçe'de sayın Erol Bilecik yapmış olduğu açıklama ile eğer yabancı hakem atanmazsa ve maç tarihi de değişmezse, Süper Kupa'ya as kadro ile çıkmayacaklarını ifade etti. Karşılaşmaya U19 ile çıkacaklar hatta maç da 90 dakika sürmeyecek. Fenerbahçe’nin Süper Kupa’ya U19 kadrosu ile çıkması hatta bunu ‘U19 için bir fırsat’ diye sunmak; çok büyük bir hata.


Özellikle, 'Ligden çekilmeyi tartışacağız’ mottosuyla, 25 bine yakın üyeyi toplayıp, orada ligden çekilmeyi konuşmadan ve üstüne üstelik üyelerin istemediği U19 kararını uygulamak, Fenerbahçe'yi büyük bir hatanın eşiğine getirmiş durumda.


Fenerbahçe'de bütün futbolcular, kupa maçına çıkmak istiyor. Evet, onlar da TFF'ye karşı bir yaptırım uygulanması tarafında ama ligden çekilmeyi ya da kupa maçına çıkmayarak bir yaptırım uygulanmasına karşılar. Takım tamamen kenetlenmişken ve şampiyonluk yolunda ezeli rakibinin elinden bir kupa alıp, lig için de moral motivasyon arttırmak varken, böyle bir kararın alınması oldukça yanlış.


İşin sonunda kupayı ezeli rakibin alacak, sen zarardasın. TFF'ye maddi bir yaptırım ödemesi yapacak, sen zarardasın.


Yıllar geçtikten sonra geriye baktığında kimse, U19 diye hatırlamaz. Tarih her zaman zaferi kazananları hatırlar. O yüzden Fenerbahçe'nin bu hatadan dönmesi ve kupaya tam kadro çıkması gerekiyor...

#Fenerbahçe
#Ömer Çelikbaşlı
#Süper Kupa
1 ay önce
Tarih her zaman zaferi kazananları hatırlar
Beş harf iki hece: Miras
Nesli korumak
Kara dinlilerle milletin savaşı
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema