İsrail'in korsanlığına ilk destek Rum Yönetimi'nden: Talep gelirse yardıma hazırız
23:02, 18/05/2026, Pazartesi
Yeni Şafak

Hristodulidis, İsrail'in filoya yönelik saldırısı sonrasında talep halinde yardıma hazır olduklarını söyledi.
İsrail'in Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda düzenlediği müdahale sonrası çok sayıda aktivistin hukuka aykırı şekilde alıkonulmasına ilk siyasi destek Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden geldi. GKRY lideri Nikos Hristodulidis, operasyonun uluslararası sularda gerçekleştiği bahanesiyle Rum Yönetimi’nin bilgilendirilmediğini söyledi. Hristodulidis ayrıca, Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi üzerinden talep gelmesi halinde müdahaleye hazır olduklarını ifade etti. İsrail geçtiğimiz ay filoya Yunanistan açıklarında donanma ve dronlarla taciz ve telsiz üzerinden “geri dönün yoksa gemiyi ele geçiririz” şeklinde tehdit mesajları göndermişti.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukasını kırmayı ve yaşamsal insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Küresel Sumud Filosu 2026 Bahar Misyonu, bir kez daha İsrail'in saldırısına uğradı.
Uluslararası sularda düzenlenen saldırı neticesinde çok sayıda aktivist hukuka aykırı şekilde alıkonuldu.
Terör devletine ilk destek Rum Yönetimi'nden
İsrail'in bu barbarlığına ilk destek ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden (GKRY) geldi.
GKRY lideri Nikos Hristodulidis, Gazze'ye giden filoya yönelik İsrail operasyonundan Rum Yönetimi'nin haberdar edilmediğini söyledi.
İsrail'in müdahalesinin 'uluslararası sularda' olduğunu bahane eden Hristodulidis, ancak Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin yardım talebi gelmesi halinde müdahale etmeye hazır olduğunu ifade etti.
İsrail'den Sumud Filosu'na telsizlerden tehdit
Terör devleti İsrail, Gazze'ye yönelik ablukayı kırmak üzerine yola çıkan Küresel Sumud Filosu'nu Yunanistan açıklarında donanma gemileri ve dronlarla taciz etmişti.
İsrail ordusu gemilere telsizden, "Rotanızdan geri dönün yoksa gemiyi durdurur ve ele geçiririz" ifadeleriyle tehdit mesajları göndermişti.

Gündem
İsrail'den Sumud Filosu'na telsizlerden tehdit: Geri dönün yoksa gemiyi ele geçiririz

Hayat
Uluslararası sularda alçaklık

Gündem
Sumud yolcusu Ümmü Gülsüm Durmuş gemiden canlı aktardı: Etrafımızı gemiler sardı

Gündem
Küresel Sumud Filosu aktivistleri can yeleklerini giydi

Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in Sumud'a saldırması korsanlık ve haydutluktur

Gündem
İsrail'in kuyruklu yalanı: Sumud'a saldırıya 'Türk tekneleri' bahanesi




Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.