|
Ölümü aşan yiğitler...

Rahmet ve merhamet, Hakk"a yürüyen Somalı yiğitlerin üzerine olsun...

Helal lokma için dağları delen babayiğitler onlar...

Yüzlerce metre derinliklere, karanlık dehlizlere, ucu olmayan tünellere giren kahramanlar onlar...

Ekmeğini taştan çıkaran, rızkını tırnağıyla kazıyan civanmertler onlar...

Toprağın altına girmenin ne demek olduğunu, helal kazancın, alınterinin, korku ile ümit arasında yaşamanın anlamını en iyi bilenler onlar...

"Kiminin başında biter ağaçlar

Kiminin başında sararır otlar

Kimi masum, kimi güzel yiğitler

Ne söylerler, ne bir haber verirler". (Yunus Emre)

Yaşarlarken de güneş üzerlerindeki toprağa doğup batıyordu, ölünce de öyle olacak...

Madencinin hayatı sadece kendi geçimini sağlamakla değil millet için fedakarlık yapmakla geçer. Bu yüzden madencinin ölümünü bu toplumun her ferdi, kendisi için çalışırken, millet için gayret gösterirken verilen bir can olarak görmelidir ve minnet duymalıdır. Rahmetli olan bazı insanları anarken özellikle minnet ve şükran ifade etmemizin sebebi bu fedakarlığın farkında olduğumuzu vurgulamaktır.

Kayıpların sayısının artması bir istatistik değildir, her ölüm bir can"ın yitip gitmesidir, her bir kişinin kaybı bir ocağın sönmesi, bir alemin solmasıdır.

İnsanlar ölünce toprağın altına girmekten, karanlıktan, yalnızlıktan korkarlar. Madenci ise yaşarken toprağın altına girer, karanlıkla, yalnızlıkla yüzleşir. Onlar ölümün korkutan yüzünü çoktan aştılar, merhamet ve nuraniyet yüzüyle tanıştılar.

Ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgide çalışanlar hakikatin anlamına da, ilahi kurbiyetin şuuruna da varmış olanlardır.

Ölümün verdiği nasihati sadece mezarlık ziyaretinde değil günlük hayatında her daim hissedenler farklı bir anlayış içinde yaşamlarını sürerler. Madenci bu hakikate ve şuura varan insandır.

Soma"da onuruyla emek mücadelesi verirken hayatını kaybeden kardeşlerimiz inanıyoruz ki, ilahi merhamete ve şefkate fazlasıyla layıktır, inşallah Cennete doğru yol almaktadır.

Geride kalanların üzüntü ve hüznüne karşı söylenecek her söz sakil kalır. Ancak bilsinler ki millet olarak onların yanındayız ve en kalbi dualarımızı gönderiyoruz.

Halkımız, ölümü bir son değil bir başlangıç olarak görür. Ölüm sadece ebedi aleme açılan bir kapıdır. Bediüzzaman Hazretleri"nin ifadesiyle "vazife-i hayattan bir terhistir, bir paydostur, bir tebdil-i mekândır, bir tahvil-i vücuddur, hayat-ı bâkiyeye bir davettir, bir mebde"dir, bir hayat-ı bâkiyenin mukaddimesidir".

Hiçbir zaman unutmayacağımız Somalı yiğitlere rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun...

10 yıl önce
Ölümü aşan yiğitler...
Kara dinlilerle milletin savaşı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…