|

Bakan Eker, çiftçinin sorunlarını dinledi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ergani İlçesi'ne bağlı Bereketli Köyü'nde trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Karadaş'ın taziyesine katıldı.

Yaşar Yavuz
00:00 - 19/05/2011 Perşembe
Güncelleme: 15:41 - 19/05/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Bakan Eker, çiftçinin sorunlarını dinledi
Bakan Eker, çiftçinin sorunlarını dinledi

Karadaş Ailesi'ne başsağlığı dileklerinde bulunan Bakan Eker, daha sonra aynı köyde Turgut Karadaş'a ait 280 dönümlük mercimek ekili arazide incelemelerde bulundu, aşırı yağış nedeniyle sararmış arazinin sahibi Turgut Karadaş'tan bilgi aldı. Arazi sahibi Karadaş, kullanılamaz hale gelen ekili mercimek ürününün yerine pamuk ekeceğini ifade ederek, Bakan Eker'den, pamuk primlerinin ne zaman verileceğini sordu. Bakan Eker ise, primlerin bu ay sonu dağıtılacağını belirtti. Bakan Eker, Bugüne kadar böyle bir yağmurun yağmadığını ifade ederek, bu yüzden bu tür ürün ekilen arazilerin sular altında kalarak, yandığını vurguladı.

Daha sonra Ahmetli köyüne giden Eker, yol güzergahında aracından inerek tarlalarda çalışan çiftçilerle sohbet etti. Çiftçilere, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca sağlanan tarımsal desteklerle ilgili bilgi veren Eker, üreticilere bu desteklerden yararlanmaları konusunda tavsiyede bulundu. Eker, köyde Hacı Hamse Yel için kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, Yel ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Eker, daha sonra Aşağıkuyu ve Dereboyu köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunları dinleyip, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 1 Haziran'da Diyarbakır'da yapacağı mitinge davet etti. Bakan Eker'in desteğiyle Dereboyu köyü'nde yapılan taziye evi de ziyaret edildi. Taziye evinde köylülerle sohbet eden Bakan Eker, burada çocuklara köyde futbol sahası yapılması sözünü verdi.


13 yıl önce