|

'Bilgimizi ve gücümüzü birleştirelim'

VESOB heyetini kabul eden Van Valisi Münir Karaloğlu, sınır ticaretinin krizde merhem olacağını söyledi. Karaloğlu, “Bilgilerinizi, fikirlerinizi ve gücünüzü bizimle paylaşın” diyerek sorunların çözümü için esnaftan destek istedi.

Adnan Gül
00:00 - 5/07/2009 Pazar
Güncelleme: 18:08 - 5/07/2009 Pazar
Yeni Şafak
'Bilgimizi ve gücümüzü birleştirelim'
'Bilgimizi ve gücümüzü birleştirelim'

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette krizin Van'ı çok fazla etkilemediğini ve inşaat sektörünün canlı olduğunu dile getiren Van Valisi Münir Karaloğlu, “Esnaf toplumumuzu ayakta tutan orta direktir. Esnafın mutluluğu demek toplumun mutluluğu demektir. Van ile birlikte 12 ilde uygulamaya girecek olan sınır ticareti, krizden çıkma döneminde esnaf ve tüccarın derdine merhem olacaktır. Sınır ticareti konusunda yapılması gereken çalışmaları hızla sürdürüyoruz. Kapıköy üzerinden Türkiye-İran Karayolu'nun kısa sürede transit geçişe açılması için tüm çalışmalar yapılıyor” dedi. Sınır ticaretinin iyi niyetli bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Karaloğlu, “Geçmiş yıllarda da farklı dönemlerde sınır ticareti uygulamaları yapıldı. Uygulamaların kötü niyetle kullanılması üzerine devlet büyüklerimiz uygulamaları durdurdu. Yakın zamanda yeniden başlaya olan ve esnafımıza merhem olması beklenen sınır ticareti de kötü niyetle kullanılmasın ki devam etsin. Şayet iyi niyetle sınır ticareti yapılması halinde, şartlar her geçen gün bölgenin ve esnafın lehinde artarak gelişir. Yoksa geçmişte olduğu gibi sınır ticareti uygulaması yine sona erebilir. Sınır ticaretinin uygulayıcısı olarak bizler de sizlerin haklarını savunamaz hale gelmeyelim” diye konuştu.


'FİKRE BİLGİYE VE GÜCE İHTİYACIMIZ VAR'

Sorunlara birlikte çözüm arayacaklarını söyleyen Vali Karaloglu, “Buraya belirli bir süre görev yapmak, Van'a ve Vanlıya hizmet etmek için geldim. Ancak tek başına Vali olarak hiçbir şey yapamam. Sorunların ucundan hep birlikte tutacağız ve çözüme kavuşturacağız. İşbirliği yapmamız halinde başaracağımıza inanıyorum. Güçlerimizi, fikirlerimizi birleştirmeliyiz. Gelin, telefon edin veya o da olmazsa mektup yazın, görmediklerimizi, bilmediklerimizi bizimle paylaşın. Çünkü bu kentin problemlerini ve güzelliklerini benden iyi biliyorsunuz. Bilgilerinizi bizimle paylaşın ki daha hızlı çalışabilelim. Bizim, fikre bilgiye, güce ihtiyacımız var” dedi.


'VAN'DA KARAMSARLIĞA YER YOK'

Van'ın Türkiye içindeki konumuna da değinen Vali Karaloğlu, Van'ın tarihi ipek yolu üzerinde bulunmasının ile ayrı bir önem kazandırdığını söyledi. Karaloğlu, “Türkiye içinde ulaşımı en iyi olan illerden birisi. Çünkü Van'ın İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlere uçak seferleri, karayolu ulaşımı, demiryolu ulaşımı ve bir de deniz ulaşımı var. Birçok ilde bulunmayan bu artılara sahip olan Van'da karamsarlığa yer yok. Hep birlikte pozitif, düşünüp pozitif konuşacağız ve güzel hizmetler yapacağız” dedi.

Ziyarette söz alan VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Çelik ise, birlik olarak sorunların çözümü için her zaman destek olacaklarını vurguladı. Çelik, Erciş Oto Garajı çıkışında meydana gelen trafik kazasında 3 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, biran önce tedbirlerin alınmasını istedi.

Ziyarete, VESOB Başkanı Hüsamettin Çelik, Van Kasaplar Odası Başkanı Abidin Kasapoğlu, Van Kahveciler Odası Başkanı Niyazi Budak, Van Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, Van Terziler Odası Başkanı Çetin Karaduman, Van Bakkallar Odası Başkanı Yunus Hacırüstemoğlu, Van Marangozlar Odası Başkanı Selahattin Asıltaş, Van Berberler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yakut, Özalp Şoförler Odası Başkanı Yılmaz Ağar, Erciş Ağaç ve Demir İşleri Odası Başkanı Mustafa Gürbüz, Erciş Terziler ve Bakkallar Odası Başkanı Bedrettin Görmüş ve Yönetim Kurulu Üyeleri İbraim Yatçı, Halit Arar, Hadi Bayar, VESOB Genel Sekreteri Süleyman Uman ve VESOB Basın Danışmanı Ziya Türk katıldı.




15 yıl önce